“Καλά νέα” απο τα αποτελέσματα των δοκιμών του remdesivir

Δημοσιεύτηκε στις: at 22:53
307 0

Για καλά νέα έκανε λόγο ο δρ. Anthony Fauci, επικεφαλής του υγειονομικού μηχανισμού στις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, σχολιάζοντας τα ενθαρρυντικά δείγματα από κλινικές μελέτες του πειραματικού φαρμάκου remdesivir της Gilead Sciences σε ασθενείς με κορονοϊό.

Σύμφωνα με τον δρ. Fauci, το ποσοστό θνητότητας τείνει να κινείται πτωτικά σε ασθενείς που έλαβαν το φάρμακο.

Μιλώντας από τον Λευκό Οίκο και έχοντας στο πλευρό του τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο καθηγητής ανέφερε ότι τα στοιχεία δείχνουν μια ξεκάθαρη, θετική επίδραση του φαρμάκου στον χρόνο ίασης”.

Νωρίτερα, η Gilead Sciences είχε δηλώσει ότι είναι εις γνώση της “θετικά δεδομένα από έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) των ΗΠΑ για το πειραματικό αντιικό remdesivir, όσον αφορά την ίαση του COVID-19”.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσει τα αποτελέσματα των ερευνών για το φάρμακο.

πηγη www.capital.gr

Σχετικά άρθρα

Λαϊκή Συσπείρωση: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Π.Σ.(30/8/2017) ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ: «ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑ»

Δημοσιεύτηκε από: - 31 Αυγούστου 2017 0
Σήμερα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης έρχεται να υπογράψει  Μνημόνιο Συνεργασίας για την “Πολιτιστική Διαδρομή Εγνατίας Οδού”, όχι με το…