Επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, απέστειλε ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, την οποία γνωστοποιεί και στη Διοικητή ΔΕΔΔΗΕ, τον Συνήγορο του Πολίτη και τον Συνήγορο του Καταναλωτή με αφορμή τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που προέκυψαν από τις πρόσφατες χιονοπτώσεις στο Δήμο Σουφλίου.

Με την παρούσα επιστολή, σας γνωρίζουμε ότι τις νυχτερινές ώρες της 26ης Ιανουαρίου, κατά τις οποίες ξεκίνησαν έντονα καιρικά φαινόμενα με χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, υπήρξε ταυτόχρονη διακοπή ηλεκτροδότησης στο σύνολο του Δήμου Σουφλίου. Υπάρχουν έως και την 28η Ιανουαρίου, οικισμοί στους οποίους δεν έχει γίνει αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα με τις θερμοκρασίες να φτάνουν πολλούς βαθμούς υπό του μηδενός, με την πλειοψηφία των συμπολιτών μας, πολλοί εκ των οποίων υπερήλικες με χρόνια προβλήματα, όπως νεφροπαθείς, ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα, να αδυνατούν να θερμάνουν τις οικίες τους και να μεταφέρονται εν μέσω κακοκαιρίας σε συγγενείς οι οποίοι διαθέτουν άλλο μέσο θέρμανσης.  Οικιακές συσκευές να υφίστανται βλάβες και να χρειάζονται πλήρη αντικατάσταση.

Πέρα τούτου, μία άλλη συνέπεια των ανωτέρω ήταν να μείνουν αντλιοστάσια ύδρευσης χωρίς ρεύμα και να υποστούν ζημιές, έτσι μετά την ηλεκτροδότηση, παρατηρήθηκαν και εκτεταμένα προβλήματα στην υδροδότηση των οικισμών.

Δυστυχώς για πολλοστή φορά, οι δικαιολογημένα αγανακτισμένοι Δημότες μας, στερούνται για δύο τουλάχιστον ημέρες ένα βασικό αγαθό το οποίο ακριβοπληρώνουν. Με τις πρώτες βροχές, με την πρώτη χιονόπτωση, με τον πρώτο άνεμο, αντιμετωπίζουμε φαινόμενα τα οποία δεν συνάδουν με τα πρότυπα του 21ου αιώνα.

Αποκορύφωμα όλων αυτών, είναι το γεγονός πως δεν υπάρχει ενημέρωση. Τα πενταψήφια νούμερα επικοινωνίας  της ΔΕΔΔΗΕ, μονίμως σε καθεστώς αναμονής, χωρίς να μπορούν ούτε οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου να ενημερωθούν.

Ο Δήμος Σουφλίου αποτελεί μία περιοχή με  γηρασμένο πληθυσμό, ενώ τέτοια φαινόμενα οδηγούν στη δημογραφική κατάρρευση, καθώς οι νέοι επιλέγουν να φύγουν από μια περιοχή που ξέρουν ότι τα απαρχαιωμένα και ασυντήρητα δίκτυα ηλεκτροδότησης με το παραμικρό αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Με βάση όλων των ανωτέρω, ζητάμε  την άμεση αποστολή περισσότερων κλιμακίων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αντικατάσταση του απαρχαιωμένου δικτύου ηλεκτροδότησης. Είναι επιτακτική ανάγκη, τα δίκτυα υποδομών να εναρμονιστούν με την εποχή που διανύουμε.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΣΟΥΦΛΙΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΑΚΙΚΟΣ

Προηγούμενο άρθροΟ Οικουμενικός Πατριάρχης εμβολιάστηκε κατά του ιού Covid-19
Επόμενο άρθροΞΑΝΘΗ: “Μνημόσυνο Αγάπης” για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο