ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι φύλακες σιδηροδρομικών διαβάσεων αφού ο ΟΣΕ αναθέτει τη φύλαξη των ισόπεδων διαβάσεων σε εταιρεία σεκιούριτι.

Όπως κάθε φορά και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο οι κρατικές υποδομές οδηγούνται στην υποβάθμιση, δημιουργούνται μεγάλες οφειλές, παρεμβαίνει το κράτος με πακτωλό χρημάτων και στρώνει το κόκκινο χαλί για τον επιχειρηματία που έρχεται στο τέλος σα σωτήρας. Και αν το έχουμε δει αυτό το έργο ξανά και ξανά. Και «σεναριογράφοι» είναι όλες οι κυβερνήσεις που η μία κυριολεκτικά δίνει τη σκυτάλη στην επόμενη.

Και ο επενδυτής μόνο σωτήρας δεν αποδεικνύεται, καθώς από τη μία και οι παρεχόμενες υπηρεσίες δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και γενικότερα στις λαϊκές ανάγκες για σύγχρονες αξιόπιστες φθηνές μετακινήσεις, αλλά και οι εργασιακές σχέσεις μένουν απροστάτευτες καθώς ψάχνεται να βρεθεί η πλέον φθηνή και συμφέρουσα για την εταιρεία λύση εις βάρος ακόμα και της ασφάλειας των επιβατών και γενικότερα των πολιτών.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λοιπόν από το καλοκαίρι του 2019 έχει απολύσει πάνω από 150 εργαζόμενους και δείχνει διατεθειμένη να συνεχίσει. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Για αυτή την κατάσταση ευθύνες σοβαρές έχουν και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στο χώρο που μιλούσαν για «κοινωνικό εταιρισμό» και υποτάχθηκαν πλήρως στις ανάγκες της κερδοφορίας και της «ανάπτυξης» .

Υπάρχει πείρα. Να βγουν συμπεράσματα.

Ούτε οι υποσχέσεις των βουλευτών (που τα έχουν ψηφίσει όλα αυτά!), ούτε μόνο οι προσπάθειες των δικηγόρων μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματα των εργαζομένων φυλάκων. Χρειάζεται πανελλαδικός συντονισμός και δράση που να στριμώχνει τους υπεύθυνους και να δημιουργήσει δυναμική για να εξασφαλιστούν οι 165 εργαζόμενοι φύλακες σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και 5 στην Αλεξανδρούπολη. Ο αγώνας των μεταφορέων στην e-food που μετέτρεψε τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου δείχνει το δρόμο. Σε αυτό το δρόμο καλούμε και τους συναδέλφους του ΟΣΕ.

Ως Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» στηρίζουμε τους εργαζόμενους σε ότι χρειαστεί και καλούμε τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο μας και με τις επιτροπές αγώνα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να συντονιστούν οι προσπάθειες με τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα καλούμε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση να στηρίξει τους εργαζόμενους για να εκφραστεί η μέγιστη δυνατή αλληλεγγύη.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ-ΦΕΡΩΝ-ΣΟΥΦΛΙΟΥ “Η ΕΝΟΤΗΤΑ”
Επικοινωνία: [email protected] 6988073002, 6934416843

Προηγούμενο άρθροΠάρης Παπαδακης: “Αν ήθελαν οι θεσμικοί να κάνουν κάτι… θα το έκαναν… για την υπόθεση του ΚΥΤ Φυλακίου…”
Επόμενο άρθροΗ Καστροπολιτεία του Διδυμοτείχου τίμησε τον προστάτη και έφορο της , Άγιο Αθανάσιο