ΨΗΦΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΟΥ

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ ‘’ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ’’

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Β. Έβρου ‘’οι Άγιοι Θεόδωροι’’ αποφάσισε ομόφωνα να διαμηνύσει σε όλους την πλήρη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε ίδρυση ή επέκταση δομής μεταναστών στο Φυλάκιο Έβρου, καθώς αυτό δεν έχει λογική στο νευραλγικό χώρο της ακριτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα της Θράκης.

Ο Σύλλογος μας, βλέποντας να μην λαμβάνονται από την πολιτεία ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, τα σχολεία να κλείνουν, οι Έλληνες νέοι να φεύγουν εκτός Ελλάδας, εκτιμά ότι η παραμονή  παράτυπων μεταναστών στα εθνικά μας σύνορα θα επιφέρει αβεβαιότητα στους υπερασπιστές και κατοίκους του Έβρου.

 Θεωρούμε εθνικά αναγκαία και άμεση την ανάκληση της απόφασης αναβάθμισης και επέκτασης των δομών ταυτοποίησης στο Φυλάκιο για να υπάρχει και  το αίσθημα ασφάλειας, ώστε να συνεχίσουμε ήρεμα να ζούμε στην ακριτική Ελλάδα μας.

 Σήμερα ο κόσμος φοβάται και δεν έχει εμπιστοσύνη, βλέποντας ακόμη και την απόφαση του ΚΥΣΕΑ, ως ανώτατης αρχής για θέματα εθνικής άμυνας, που δεν επιτρέπει δομές και στο Β. Έβρο για λόγους εθνικής ασφάλειας να μην υπολογίζεται.

 Το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα με απρόβλεπτες και ραγδαίες εξελίξεις, που η υλοποίηση της απόφασης της κυβέρνησης για τη δομή Φυλακίου Έβρου θα μας φέρει προ απρόβλεπτων εθνικών εξελίξεων.

Ως οι άμεσοι αποδέκτες αυτών των εξελίξεων αλλά και ως Έλληνες έχουμε την ευθύνη αλλά και την υποχρέωση να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας, τις περιουσίες μας και τα σύνορα της Ελλάδας μας.

 Θέλουμε την Ελληνική Κυβέρνηση αρωγό σε αυτό το σκοπό και όχι απέναντί μας. Απαιτούμε δε από τους αρμοδίους φορείς να αποτρέψουν άμεσα αυτούς τους κινδύνους και να πράξουν τα δέοντα με βάση το Σύνταγμα της Ελλάδας και τους Νόμους του Κράτους

Προηγούμενο άρθροΟι καταναλωτές παρέλαβαν ληγμένους τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΑ…
Επόμενο άρθροΕΠΟΦΕ: ΟΧΙ στο σχεδιασμό για την επέκταση των δομών στο Φυλάκιο Έβρου