Στο κλίμα έντασης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα, έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από τουρκικά πυρά, αναφέρθηκε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον realfm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Όπως είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, «το χθεσινό επεισόδιο ήταν ένα επεισόδιο το οποίο περιμέναμε. Από τις 5 Οκτωβρίου η Τουρκία, μέσω του πρωθυπουργού κ. Νταβούτογλου είχε ανακοινώσει ότι θα εφαρμόσει κανόνες εμπλοκής, εντός των δικών της συνόρων εντός του δικού της εναέριου χώρου.

Χθες το πρωί που ενημερωθήκαμε από το ΝΑΤΟ για την κατάρρευση του αεροσκάφους και προσωπικά από τον στρατιωτικό ακόλουθο της Ρωσίας, αυτό που προκύπτει -και είναι ξεκάθαρο πια- είναι ότι το συριακό αεροσκάφος χτυπήθηκε εντός του συριακού εναέριου χώρου και οι δύο πιλότοι έπεσαν εντός συριακού εδάφους, σε μεγάλη απόσταση από τα σύνορα.

Παράλληλα, το σχεδιάγραμμα που έχουν καταθέσει οι Ρώσοι από τα register του αεροσκάφους και του κέντρου επιχειρήσεών τους είναι ξεκάθαρο ότι δεν χτυπήθηκε σε τουρκικό εναέριο χώρο».

«Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να βλέπει με δύο μέτρα και δύο σταθμά»

Στο ερώτημα τι θα πράξουμε εάν το ΝΑΤΟ λόγω καταστατικού ζητήσει τη συνδρομή της χώρας μας υπέρ της Τουρκίας, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε:

«Το ΝΑΤΟ, σε περίπτωση που ζητούσε τέτοιου είδους συνδρομή, θα έπρεπε να αποδεχθεί ότι στον ελληνικό εναέριο χώρο η Τουρκία συνεχώς παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο μας. Εχουν άμεση εικόνα οι νατοϊκοί για τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου εκ μέρους της Τουρκίας.

Εχουμε από την 1/1/15, 68 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Έχουμε υπερπτήσεις μέσα στο 2015 από τις 30/1/15 μέχρι τις 8/10/15, έχουμε 21 υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά εδάφη, σε χαμηλό ύψος, προκειμένου να προκαλούν.

Αν το ΝΑΤΟ θα ήθελε να επιβάλλει την εφαρμογή των κανονισμών, αυτά θα έπρεπε να είχαν οδηγήσει την Ελλάδα, αν έπαιρνε αντίστοιχα μέτρα, να είχε καταρρίψει τα αεροσκάφη αυτά.

Δεν είναι το ΝΑΤΟ, μια συμμαχία που μπορεί να βλέπει με δύο μέτρα και δύο σταθμά, από τη μια μεριά την παραβίαση των διεθνών κανονισμών από τη μεριά ενός μέλους του ΝΑΤΟ σε ένα άλλο κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ και από την άλλη πλευρά να αποδεχθεί τον ισχυρισμό της Τουρκίας ότι 17 δευτερόλεπτα και για 1,5 μίλι παραβιάστηκε δήθεν ο εναέριος χώρος της Τουρκίας».

«Η Τουρκία πρέπει να επιλέξει…»

Ερωτηθείς αν θέτει το θέμα των συνεχών τουρκικών παραβιάσεων στο ΝΑΤΟ και τους διεθνείς οργανισμούς, ο ίδιος απάντησε:

«Το θέτω σε κάθε σύνοδο υπουργών του ΝΑΤΟ. Χθες στον μόνιμο αντιπρόσωπο χορηγήσαμε τις τελευταίες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, έκανε αναφορά. Τα στοιχεία δόθηκαν σε όλες τις χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ, τα δώσαμε και στη Ρωσία».

«Έχουμε», πρόσθεσε, «ουσιαστικά μία Τουρκία που πρέπει να επιλέξει αν θέλει να είναι μέλος της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ, να σέβεται τους διεθνείς κανονισμούς του ΟΗΕ για την προστασία αιχμαλώτων ή μία Τουρκία, η οποία θα λειτουργεί με τη λογική των Γκρίζων Λύκων, θα δολοφονεί ή θα καταρρίπτει αεροσκάφη εκτός των δικών της συνόρων».

7imeres.gr

Προηγούμενο άρθροΟ Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Επόμενο άρθροΈρχονται πωλήσεις «κόκκινων» δανείων και σύμβουλοι εκκαθάρισης