ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ FACEBOOK – Το Διδυμότειχο ανήκει (και θα ανήκει) στην Ελλάδα και δεν πρόκειται να αλλάξει χώρα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (του Ευάγγελου Σ. Σοβαρά)

Δημοσιεύτηκε στις: at 12 Δεκεμβρίου 2016
507 0

Το Διδυμότειχο ανήκει (και θα ανήκει) στην Ελλάδα και δεν πρόκειται να αλλάξει χώρα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μία παρεξήγηση που πλησίασε στα όρια της επικινδυνότητας!

Γράφει ο Ευάγγελος Σ. Σοβαράς

Εδώ και καιρό υπάρχει στο Facebook ως μία από τις τοποθεσίες με το όνομα «Διδυμότειχο», μία τοποθεσία που αναφέρει την ιστορική πόλη της Ελληνικής Θράκης, πως ανήκει στην Επαρχία Τσανακκαλέ της Τουρκίας!

Ελπίζουμε ότι μόνο από παρεξήγηση μπορεί να σημειώθηκε αυτό το λάθος.

Το Διδυμότειχο είναι η πόλη στη Δ.Θράκη με την μεγαλύτερη ιστορική διαδρομή (αποδεδειγμένα 7.000 χρόνια κατοίκησης), με λαμπρή προσφορά σε όλες τις περιόδους, τόπος γέννησης βασιλέων και αγίων. Όλους αυτούς τους αιώνες βρίσκεται εδώ, στα δυτικά του ποταμού Έβρου, βόρεια του Ερυθροποτάμου και από την απελευθέρωσή του το 1920,αποτελεί Δήμο και έδρα επαρχίας της Ελληνικής επικράτειας. Κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής κατάκτησης ονομαζόταν και ως DIMETOKA.

Η DIMETOKA, όμως δεν είναι «Διδυμότειχο»!

Είναι μία κωμόπολη (περίπου 2.500 κατοίκων) της επαρχίας Δαρδανελίων (Τσανακκαλέ) της Τουρκίας, πλησίον της πόλης Μπίγκα (BIGA). Σήμερα έχει μετονομαστεί σε Γκιουμούς Τσάι (GÜMÜŞÇAY) και δεν φέρει πλέον την ονομασία DIMETOKA.

Η τοποθεσία που κακώς δημιουργήθηκε στο Facebook (εφόσον έχει μετονομαστεί η πόλη), από χρήστες με την ονομασία «Dimetoka, Çanakkale Province, Turkey» στην ελληνική μετάφραση της εφαρμογής, παρουσιάζεται ως «Διδυμότειχο, Επαρχία Τσανακκαλέ, Τουρκία».

Αν και πολλοί απορούν ή εκνευρίζονται με την παραπάνω παρουσίαση, μπορεί να είναι και οι ίδιοι αυτοί που έχουν πατήσει “Like” ή να την έχουν προσθέσει ως επισήμανση της παρουσίας τους (chek in).

Τα πράγματα είναι απλά, καθώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτά που «ανεβάζουν» χρήστες, τα «κατεβάζουν» οι ίδιοι οι χρήστες!

Έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες για να διορθωθεί το «λάθος».

Όσοι όμως διαφωνούν με την εμφάνιση της ονομασίας στην Τουρκία, μπορούν να μπουν στην παρακάτω διεύθυνση και να ελέγξουν αν και οι ίδιοι έχουν πατήσει «Μου αρέσει» και να πατήσουν το «Δεν μου αρέσει».

Επίσης να προτείνουν διορθώσεις, αλλά και όταν επιλέγουν τοποθεσία να προσέχουν ότι επιλέγουν το «σωστό» Διδυμότειχο. Πάντως κάθε κίνησή μας απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία.

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ανήκει στην Ελλάδα και δεν μας το παίρνει κανένα δίκτυο!

Υ.Γ.: Η λάθος διεύθυνση τοποθεσίας είναι:

https://www.facebook.com/places/Proteinomenes-drasteriotetes-gia-ten-pole-Didymoteicho/106208989417691/

Σχετικά άρθρα

Τιμούν στις Καστανιές την 25η Μαρτίου – Ζεύγος μαχητικών F-16 της Π.Α. θα πετάξει πάνω από Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Μαρτίου 2020 0
Με λιτό και πάντως διαφορετικό τρόπο θα τιμηθεί φέτος η επέτειος της 25ης Μαρτίου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανήμερα…

Η ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΣ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ (1941-1949) (του Ιωάννη Σιδηρά)

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Οκτωβρίου 2018 0
Η ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΣ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ (1941-1949) Τρείς επιστολές του Μεγάλου Αντιστασιακού Αρχιεπισκόπου υπέρ του…

Η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Νομού Έβρου είναι αντίθετη στη δημιουργία οποιασδήποτε κλειστής δομής στο νομό

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Ιανουαρίου 2020 0
Η ανακοίνωση της που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Δερβεντλής που βρέθηκε στις Φέρες και μαζί με τους συναδέρφους του…