Κατάθεση Αναφοράς Αναστασίου Δημοσχάκη για τη σύνδεση – ταύτιση του ιστορικού ρόλου του ΔΠΘ με τον κεντρικό ρόλο της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Δημοσιεύτηκε στις: at 07:04
516 0

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, κατέθεσε σήμερα (04/05) στο προεδρείο της Βουλής απόφαση της Συγκλήτου του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης, αναφορικά με την ίδρυση νέων τμημάτων Προπτυχιακών Σπουδών σε Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα.

Συγκεκριμένα στην απόφασή της η Σύγκλητος αναφέρει ότι, λαμβάνοντας υπόψιν όλους του λόγους που συνδέονται με τον ιστορικό ρόλο του Πανεπιστημίου, τον κεντρικό ρόλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις τρέχουσες οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις, αλλά και τη δυσμενή οικονομική συγκυρία που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής, αποφάσισε την σύνταξη μελέτης βιωσιμότητας για την ίδρυση:

  • Κτηνιατρική Σχολή με έδρα την Αλεξανδρούπολη.
  • Τμήμα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, ενταγμένο στη Σχολή Επιστημών Αγωγής, με έδρα την Αλεξανδρούπολη.
  • Τμήμα Διαιτολογίας και Επιστήμης Τροφίμων, ενταγμένο στη Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας, με έδρα την Ορεστιάδα,.
  • Τμήμα Ειδικής Φυσικής Αγωγής, ενταγμένο στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με έδρα την Κομοτηνή.
  • Τμήμα Ψυχολογίας, με έδρα την Κομοτηνή.
  • Τμήμα Μηχανικών Πετρελαίων και Φυσικού Αερίου, ενταγμένο στην Πολυτεχνική Σχολή, με έδρα την Ξάνθη.

Επιπλέον η Σύγκλητος αποφάσισε την επανεπικαιροποίηση του φάκελου για την ίδρυση της Φυσικομαθηματικής Σχολής του ΔΠΘ, ο οποίος έχει ήδη κατατεθεί στο ΥΠΕΠΘ, με Τμήματα:

  • Φυσικής και Χημείας με έδρα την Καβάλα.
  • Πληροφορικής και Μαθηματικών με έδρα τη Δράμα.

Για την ίδρυση της Κτηνιατρικής Σχολής ο Βουλευτής έχει επισημάνει με συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις την χρησιμότητά της, καθώς  μέσω αυτής ενισχύεται η πρόληψη, η προστασία, αλλά και η καινοτομία της κτηνοτροφικής παραγωγής.

Παράλληλα έχει καταθέσει και σχετική πρόταση που περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση της Σχολής 100%  από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τις αρχές του Ελεύθερου και Ανοιχτού Πανεπιστημίου Πάτρας και Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα που εφαρμόζεται σήμερα στη Χώρα μας.

Διαβάστε την απόφαση της Συγκλήτου εδώ

Σχετικά άρθρα

91 μη νόμιμους μετανάστες προσπάθησε να προωθήσει στο εσωτερικό της χώρας 49χρονος υπήκοος Βουλγαρίας

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Μαΐου 2018 0
Συνελήφθη χθες (25-5-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου…