Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Κατάθεση ερώτησης για την κατάργηση της Μονάδας Πολεμικής Αεροπορίας στην Αλεξανδρούπολη

Κατάθεση ερώτησης για την κατάργηση της Μονάδας Πολεμικής Αεροπορίας στην Αλεξανδρούπολη

Ερώτηση κατέθεσε σήμερα, 24/2, ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, αναφορικά με τις φήμες περί κατάργησης της Μονάδας της Πολεμικής Αεροπορίας στα Λουτρά Αλεξανδρούπολης, καθώς και τις ανησυχίες των κατοίκων για τυχόν μετατροπή των εγκαταστάσεών της σε δομές φιλοξενίας μεταναστών.
Συγκεκριμένα, ο Υπουργός ερωτάται εάν όντως ισχύει η είδηση αυτή περί κατάργησης της μονάδας, εάν ναι, πότε θα υλοποιηθεί η απόφαση και τι προβλέπεται για το επιχειρησιακό της αντικείμενο και για τα στελέχη και τους πολιτικούς υπαλλήλους που υπηρετούν σε αυτήν, καθώς και εάν οι εγκαταστάσεις της θα φιλοξενήσουν άλλη Υπηρεσία των Ε.Δ. ή εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος.
Ακολουθεί η Ερώτηση:
ΠΡΟΣ: κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας
ΘΕΜΑ: Κατάργηση Μονάδας Πολεμικής Αεροπορίας στον Έβρο και χρήση των εγκαταστάσεων για μετανάστες
Από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου στον Έβρο ενημερωθήκαμε πως πρόκειται να προχωρήσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο κλείσιμο της Μονάδας της Πολεμικής Αεροπορίας στα Λουτρά Αλεξανδρούπολης.
Στην μονάδα αυτή υπηρετούν 55 στελέχη και πολιτικοί υπάλληλοι της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι δεν έχουν ενημερωθεί, ούτε για το ενδεχόμενο αυτό της κατάργησης της Μονάδας, ούτε, φυσικά, για τον όποιον σχεδιασμό αφορά τους ίδιους και την απασχόλησή τους στο μέλλον.
Εδώ προκύπτει ένα διττό ζήτημα. Από τη μία το επιχειρησιακό, αφού οι διοικητικές συνενώσεις μονάδων για λόγους εξοικονόμησης χρημάτων δεν πρέπει να καταλήγουν σε καταργήσεις μονάδων και πλήγματα στην ευελιξία της λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Από την άλλη, το κοινωνικό και οικονομικό, αφού διαταράσσεται η κοινωνική και οικονομική ζωή των στελεχών και υπαλλήλων, σε ένα ήδη τεταμένο οικονομικά περιβάλλον. Κάθε κατάργηση Υπηρεσίας αποτελεί πλήγμα στην τοπική κοινωνία, γιατί ουσιαστικά στερείται θέσεων εργασίας.
Όμως, το πλέον σημαντικό ζήτημα είναι η ανησυχία που καταλαμβάνει την τοπική κοινωνία και τους φορείς του Έβρου και της Θράκης για την προβλεπόμενη χρήση των χώρων της Μονάδας. Αναφερόμαστε, φυσικά, στην πιθανότητα να θέλει η Κυβέρνηση να δημιουργηθούν δομές αναφορικά με το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα (φιλοξενία, ταυτοποίηση και λοιπά). Αμιγώς εθνικοί λόγοι απαγορεύουν οποιαδήποτε σκέψη μετεγκατάστασης αλλοδαπών στον Έβρο και εν γένει στην Θράκη.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε:
1. Σκοπεύετε να καταργήσετε την Μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας στα Λουτρά Αλεξανδρούπολης; Πότε θα υλοποιηθεί τυχόν απόφαση κατάργησής της; Που θα μεταφερθούν οι επιχειρησιακές της δυνατότητες;
2. Τι προβλέπεται για τα στελέχη και τους υπαλλήλους που εργάζονται σε αυτήν;
3. Σχεδιάζεται η εγκατάσταση άλλης Υπηρεσίας της Π.Α. ή των λοιπών Ε.Δ. στις εγκαταστάσεις της Μονάδας;
4. Σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τους χώρους της Μονάδας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος;
5. Εγγυάστε πως δεν θα μεταφερθεί ούτε ένας μετανάστης ή πρόσφυγας στον Έβρο και την Θράκη, γεγονός που θα μπορούσε να ταράξει τις ισορροπίες της περιοχής, όπως αυτές έχουν οριστεί από την συνθήκη της Λοζάνης;

Exit mobile version