Κατέβασε ρολά η Νομική Κομοτηνής- Γιατί κατηγορούν τον Γαβρόγλου

Δημοσιεύτηκε στις: at 8:52 πμ
369 0

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την ίδρυση 4ης Νομικής – Νέα Γ.Σ. την Τετάρτη

Λουκέτο μέχρι και την Τρίτη (16.4) έβαλε η Νομική Κομοτηνής αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας στο οποίο περιλαμβάνεται η ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στη Πάτρα. Την Τετάρτη θα συνεδριάσει εκ νέου η Γενική Συνέλευση του τμήματος, επανεξετάζοντας τον τρόπο και την μορφή των κινητοποιήσεων.

Σε ψήφισμά τους οι καθηγητές του τμήματος Νομικής του Δημοκριτείου πανεπιστημίου τονίζουν ότι αντί το υπουργείο να δημιουργήσει ένα σταθερό πλαίσιο διαρκούς ενίσχυσης των υφιστάμενων Νομικών σχολών και της εξωστρέφειάς τους, προκαλεί την υποβάθμισή τους και ιδιαίτερα τη συρρίκνωση της Νομικής σχολής στην Κομοτηνή, η οποία έχει έναν ιδιαίτερο βαρύνοντα ρόλο στην ακριτική Θράκη, όντας άμεσα συνδεδεμένη με την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής.

Χαρακτηρίζουν παράλληλα, πρόχειρη, ατεκμηρίωτη και χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια την ίδρυση νέου Νομικού τμήματος στην Πάτρα, η οποία θα προκαλέσει την αποδυνάμωσή της και τον περιορισμό του επιστημονικού, πνευματικού και πολιτιστικού ρόλου που διαδραματίζει στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Βόρειας Ελλάδας.

Από την πλευρά τους μέλη της επιτροπής αγώνα του φοιτητικού συλλόγου της νομικής σχολής του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου Θράκης «Κώστας Βάρναλης» με ανοιχτή επιστολή τους τονίζουν ότι η επικείμενη ίδρυση Νομικής στην Πάτρα συνιστά ένα κακοπαιγμένο θέατρο του παραλόγου.

Κατηγορούν μάλιστα τον υπουργό Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ότι η «ειλικρίνεια» και η «εντιμότητα» των εμπνευστών του λεγόμενου «πολυνομοσχεδίου», το οποίο περιλαμβάνει και την ίδρυση σχολής Νομικών επιστημών με έδρα την πόλη των Πατρών, εξαντλείται σε ένα ακατάσχετο παζάρι, ένα «αλισβερίσι» και μια εργολαβική αντίληψη που καιρό τώρα διεξάγεται μεταξύ του υπουργού Παιδείας  και των λοιπών ιθυνόντων αυτής της αχρείαστης και ξεκάθαρα χρησιμοθηρικής πρωτοβουλίας.

Ζητούν, παράλληλα από  όλους τους θεσμικούς φορείς κεντρικούς και αποκεντρωμένους, ιδίως της Περιφέρειας ΑΜΘ να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες.

Καλούν τέλος, τους κυβερνητικούς Βουλευτές της Θράκης, «να υπερασπιστούν με κάθε μέσο –ακόμη και με την καταψήφιση του επικείμενου νομοσχεδίου– την βαριά βιομηχανία της Θράκης, που δεν είναι άλλη παρά το Πανεπιστήμιό της».

ΠΗΓΗ www.ethnos.gr

Σχετικά άρθρα

X. Μέτιος: “Ο Στρατός και η Αστυνομία δίνουν τον δικό τους αγώνα για την ασφάλειά μας, για τη φύλαξη των συνόρων της Πατρίδας μας αλλά και της Ευρώπης”

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Μαρτίου 2020 0
Μήνυμα του Περιφερειάρχη ΑΜΘ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου από τις Καστανιές Έβρου «Φέτος που η επέτειος της έναρξης…

O Άδωνις Γεωργιάδης θα εγκαινιάσει τη νέα μονάδα της Pharmathen στις Σάππες

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Σεπτεμβρίου 2019 0
Νέα μονάδα ενέσιμων φαρμάκων βραδείας αποδέσμευσης θέτει σε λειτουργία η φαρμακοβιομηχανία Pharmaten στις Σάπες Ροδόπης. Πρόκειται για επένδυση της τάξης των 10 εκατ.ευρώ…

ΓΙΑΤΙ  ΤΟΣΗ ΣΠΟΥΔΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ; Μια προσέγγιση  στο νευραλγικής σημασίας πρόβλημα  των Συνταγματικών μεταρρυθμίσεων (Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο)

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Απριλίου 2018 0
ΓΙΑΤΙ  ΤΟΣΗ ΣΠΟΥΔΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ; Μια προσέγγιση  στο νευραλγικής σημασίας πρόβλημα  των Συνταγματικών μεταρρυθμίσεων   Από τον Ηλία Ν.…