Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης από το βήμα του συλλαλητηρίου κατά της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην πλατεία της πόλης.

Τελευταίος στο βήμα του συλλαλητηρίου ανέβηκε ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, ο οποίος έκανε λόγο “για αγώνες που θα συνεχιστούν”, υπογραμμίζοντας πως “η σημερινή συγκέντρωση δεν είναι ούτε η αρχή ούτε το τέλος της προσπάθειας, είναι στη μέση ενός αγώνα που θα γίνει εντονότερος τις επόμενες ημέρες”.

Ο κ. Μαυρίδης μίλησε για “παντελή απώλεια της εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση”, σε υψηλό τόνο, κατηγόρησε τους συναρμόδιους υπουργούς ότι “αντί να στέλνουν χαιρετίσματα από την Κομοτηνή, την Αθήνα ή από τις Επιτροπές της Βουλής, θα έπρεπε να ανταποκριθούν στις προσκλήσεις του δημοτικού συμβουλίου, να εμφανιστούν και να δώσουν εξηγήσεις και απαντήσεις”, ενώ κατήγγειλε και “τιμωρητικές”, όπως είπε, συμπεριφορές που διαπιστώνονται από την πλευρά Υπουργείων αλλά και της Περιφέρειας ΑΜΘ.

“Έχουν αρχίσει να μας τιμωρούν, κόβοντάς μας έργα ανάπτυξης και χρηματοδοτήσεις για τα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, νομίζοντας πως έτσι θα μας κάμψουν την αντίσταση. Η αντίστασή μας δεν κάμπτεται και δεν κάμφθηκε ούτε πριν από πέντε ημέρες, όταν μας έστειλαν για 3η φορά να διαπραγματευτούμε ανταποδοτικά…Δεν θα ξεπουληθούμε για να πάρουμε κάποια ελάχιστα, όπως μια παιδική χαρά στο Φυλάκιο, που μας προτάθηκε…”, ανέφερε συγκεκριμένα.

Κατέληξε δε λέγοντας: “Όλοι έχουμε καταλάβει ότι ο σχεδιασμός τους είναι διαφορετικός από αυτό που εμείς ονειρευόμαστε για τον τόπο μας. Αφήστε, κύριοι της Κυβέρνησης, να αποφασίζουμε εμείς ποιο είναι το καλό μας, δεν θέλουμε άλλους σωτήρες”.

Ρεπορτάζ, σύνταξη: Χρυσούλα Σαμουρίδου ΕΡΤ Ορεστιάδας

Προηγούμενο άρθροΤσίπρας: Για μας εξωτερική πολιτική είναι η Συμφωνία των Πρεσπών… για εσάς η παραχώρηση της Αλεξανδρούπολης στις ΗΠΑ…
Επόμενο άρθροΓιάννης Γκαράνης: “Μπήκαμε στο πράσινο ταμείο για την αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Κομοτηνής”