Καταγγελία στρατιωτών για στρατόπεδο του Έβρου… που δεν είναι για ανθρώπους

Δημοσιεύτηκε στις: at 9 Μαρτίου 2016
515 0

Τις απάνθρωπες όπως λένε, συνθήκες, στο στρατόπεδο Βογιατζή στην Καβυσσό Έβρου, καταγγέλουν στρατιώτες στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων.

Η καταγγελία που δημοσιεύτηκε αναφέρει:
Η κατάσταση που συναντήσαμε στο στρατόπεδο Βογιατζή στην Καβυσσό στον Έβρο είναι απελπιστική.

Είμαστε φαντάροι, υποψήφιοι βαθμοφόροι, έχουμε έρθει εδώ από διαφορετικές μονάδες, έχουμε συναντήσει και αλλού προβλήματα στις εγκαταστάσεις αλλά πραγματικά αυτά που βλέπουμε δεν τα περιμέναμε.

Στους θαλάμους κοιμούνται 31 άτομα και πολλά από τα κρεβάτια είναι κολλητά! Εντελώς κολλητά, σχηματίζοντας ένα διπλό. Κοιμόμαστε σχεδόν αγκαλιά σαν ερωτευμένα ζευγαράκια! Δυσκολευόμαστε να ανέβουμε, να κατέβουμε, να τα στρώσουμε. Με το παραμικρό ξυπνάμε ο ένας τον άλλο.

Οι τουαλέτες είναι τρώγλη. Δεν έχουν καθαριστεί ποτέ. Λειτουργεί ένα καζανάκι από τις 6 τουαλέτες. Τα υπόλοιπα είναι όλα εντελώς κατεστραμμένα. Οι νιπτήρες είναι επίσης κατεστραμμένοι ενώ οι αποχετεύσεις του όχι απλά στάζουν αλλά ό, τι πέφτει από τη βρύση πέφτει μετά στα πόδια μας.

Γενικά το κτίριο είναι ένα απαράδεκτο και ακατάλληλο για χρήση. Μας προσβάλλει και θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική μας υγεία.

Φυσικά από την πρώτη στιγμή βγήκαμε παραπονούμενοι και αρχίσαμε να πιέζουμε για άμεση βελτίωση των συνθηκών.

Η πρώτη αντίδραση του λοχαγού ήταν αμηχανία και γνωστές δικαιολογίες για τα άσχημα οικονομικά της μονάδας. Βέβαια το διοικητήριο είναι μέσα στη χλιδή, τέλειο καινούριο κτίριο.

Στη συνέχεια έγιναν κάποιες προσπάθειες να βελτιωθεί η κατάσταση. Καθαρίσαμε κάπως τις τουαλέτες ενώ έγιναν και κάποιες επιδιορθώσεις στα καζανάκια.
Για μία ακόμα φορά όμως μας δείχνουν πόσο αναλώσιμους μας θεωρούν.

Μας πετάνε στις πιο απαράδεκτες συνθήκες και μόνο αν φωνάξουμε υπάρχει ελπίδα να γίνει κάτι.

Πρέπει άμεσα να βρούνε πιο μόνιμες λύσεις. Αυτά τα στρατόπεδα γεμίζουν περιοδικά με κόσμο, οι εργασίες συντήρησης και καθαριότητας όμως δεν είναι δυνατόν να γίνονται περιοδικά.
Ας κοιτάξουν να βρουν πολιτικό προσωπικό ή ας τα κλείσουν.

Έτσι κι αλλιώς αμφιβάλουμε αν μπορεί αυτό το στρατόπεδα να επανέλθει σε λειτουργική κατάσταση.
Αλήθεια, είναι ή δεν είναι αυτή κατάσταση δούλου;

Το ΓΕΣ τι θα κάνει; Αυτές είναι οι διαταγές του;

Newsroom Alexpoli.gr

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση με μέλη του Παραρτήματος Αλεξανδρούπολης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Φεβρουαρίου 2018 0
Συνάντηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Παραρτήματος Αλεξανδρούπολης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είχε σήμερα, Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018, ο…

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ SAOS FERRIES ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Σεπτεμβρίου 2019 0
Αλεξανδρούπολη, 9 Σεπτεμβρίου 2019   Προς: κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη – Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής   Κοιν.: Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως,…

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Έβρου με to Τοπικό Συμβούλιου του Παραρτήματος Αλεξανδρούπολης της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Οκτωβρίου 2017 0
Τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτριο Πέτροβιτς επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Παραρτήματος Αλεξανδρούπολης της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.),…

Εξιχνιάσθηκαν 5 απάτες και 12 απόπειρες απάτης ηλικιωμένων σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Νοεμβρίου 2015 0
Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία Ο δράστης με τη βοήθεια συνεργών, χρησιμοποιώντας το πρόσχημα εμπλοκής…