Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Διδ/χου για απόσπαση Νοσηλευτικού Προσωπικού.

Δημοσιεύτηκε στις: at 14:48
593 0

ΣΧΕΤ.: Την υπ’αρθμ. 33995/07/09/2017 (ΑΔΑ:ΩΘ8ΦΟΡ1Ο-ΔΘΜ) απόφαση του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ  κου Ευστράτιου Α. Πλωμαρίτη .

 

Κύριε Υπουργέ της Υγείας ,σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού με το οποίο αποσπάται η υπάλληλος Ι. Κ. κατηγορίας και  κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής από το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου στο ΠΕΔΥ- Κέντρο Υγείας  Ορεστιάδας  για δυο (2) έτη .

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ  την απόφαση του Διοικητή της 4ης  Υγειονομικής Περιφέρειας Κου Πλωμαρίτη, με τη οποία αφαιρεί Νοσηλευτικό προσωπικό από το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

 

   Επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά ότι το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου για τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ, είναι η δεξαμενή που αντλεί προσωπικό για να εκτελεί ρουσφέτια, αγνοώντας τους υπηρεσιακούς παράγοντες , τις αρνητικές εισηγήσεις  του Αν. Διοικητή   και της Διευθύντριας Νοσηλευτικής υπηρεσίας  στη συγκεκριμένη απόσπαση,  αλλά και σε προγενέστερες ανάλογες αποφάσεις(την υπ’ αρθμ.2395/31-12-2015 ΑΔΑ:71ΑΕΟΡ1Ο-0ΤΩ απόφαση, την οποία επίσης σας καταγγείλαμε  με την υπ’ αρθμ.1/13-01-2016 καταγγελία μας )  με τις οποίες αποσπά –μετακινεί προσωπικό δίχως να υπάρχει αναπλήρωσή  τους, παρά την υποστελέχωση των κλινικών και του ιδρύματος.

 

    Θεωρούμε αποκλειστικά υπεύθυνο τον Διοικητή 4ης ΥΠΕ  για την δεινή  θέση που έχει περιέλθει το νοσηλευτικό προσωπικό και το εξαντλητικό ως και επικίνδυνο πρόγραμμα που καλούνται να εκτελούν οι εργαζόμενοι για την στοιχειώδη λειτουργία του Νοσοκομείου.

 

Κύριε Υπουργέ απευθυνόμαστε σε σας και ζητάμε:

  • την στήριξη σας για την επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου Διδ/χου για να συνεχίσει ο λαός του Βορείου Έβρου να διατηρεί το δικαίωμα για αξιοπρεπή πρόσβαση σε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας και εμείς σαν εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, να μπορούμε και να είμαστε σε θέση να τις παρέχουμε.
  • την δική σας παρέμβαση για την ακύρωση της απόφασης αυτής, για να σταματήσουν επιτέλους αυτού του είδους οι πρακτικές του Διοικητή, ο οποίος πέρα από κάθε λογική πραγματικών υπηρεσιακών αναγκών και χωρίς καμία εισήγηση από τα αρμόδια όργανα του νοσοκομείου, αποσπά αυθαίρετα και χωρίς κανένα προγραμματισμό Νοσηλευτικό προσωπικό.
  • την δική σας παρέμβαση ώστε να εφαρμοστεί επιτέλους η υπ’αρ.Α2β/Γ.Π. 40032/08.07.2016 εγκυκλίου που εσείς εκδώσατε και είναι κρίσιμη για την βελτίωση της λειτουργίας των νοσηλευτικών τμημάτων του νοσοκομείου, αποτρέποντας φαινόμενα, να λιμνάζει πλεονάζον νοσηλευτικό προσωπικό σε δομή οπού αποσπάται και η συγκεκριμένη υπάλληλος, και το νοσοκομείο να μην μπορεί να καταρτήσει εβδομαδιαία προγράμματα σε κλινικές και τμήματα, να αναγκάζεται σε αναστολή ρεπό και αδειών  για να μπορεί να ανταπεξέλθει στην λειτουργία του.

 

 

Παρακαλούμε  για τις δικές σας ενέργειες.

 

 

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                    

 

ΣΤΑΜΟΣ  ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ                                        ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ ΔΗΜΟΣ

Σχετικά άρθρα

Δημιουργία Μελισσοκομικού Πάρκου στα όρια του Δήμου Σουφλίου – Τηλεδιάσκεψη Οικονόμου-Δεμερτζόπουλου-Καλακίκου

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Απριλίου 2021 0
Σε ένα ιδιαίτερο εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε στις 05/04/2021 τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Οικονόμου Ιωάννη, του…

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Αδιαφορεί το Υπουργείο Πολιτισμού για τα Αρχαιολογικά Μνημεία του Έβρου. Τραγικές ελλείψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων!”

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Σεπτεμβρίου 2017 0
Επίκαιρη Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσε σήμερα (31/08) ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος…

Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Μαρτίου 2020 0
Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Αλεξανδρούπολης Εφαρμόζοντας την απόφαση της Κυβέρνησης για την εφαρμογή προληπτικών μέτρων…