Παύλος Α. Μιχαηλίδης: “Καταγγελίες για ελλείψεις ελέγχου και νομιμότητας σε υπηρεσίες του δήμου, από τον Αντιπρόεδρο των εργαζομένων”

Δημοσιεύτηκε στις: at 6 Μαρτίου 2018
513 0

Σε ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων στον δήμο της Αλεξ/πολης, πληροφορηθήκαμε για ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα υπαλλήλου στην καθαριότητα, ο οποίος γλίστρισε και έπεσε από το μηχάνημα έργου που συντηρούσε, με αποτέλεσμα την νοσηλεία του στο Νοσοκομείο και με σοβαρό  κίνδυνο για την υγεία του.

Την ίδια στιγμή ο κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, προχωρούσε σε σοβαρές καταγγελίες στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα έκανε αναφορά για έλλειψη ελέγχου και έθεσε ζητήματα νομιμότητας στην Καθαριότητα, το Πράσινο, την Τεχνική Υπηρεσία και σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης, θέτοντας ευθέως ζητήματα ευθυνών. Μάλιστα με αφορμή αυτές του τις δηλώσεις, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό maximum fm 93.6, μίλησε ειδικά για τον τομέα της Καθαριότητας, καταγγέλλοντας τα εξής:

Άθλιες κτιριακές εγκαταστάσεις, ελλείψεις σε βασικούς κανόνες υγιεινής και στην συντήρηση των οχημάτων, πάνω από 6 χρόνια για αγορά καινούργιου αυτοκινήτου και όλα αυτά με κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των
εργαζομένων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, για όλα αυτά είναι ενήμερος ο δήμαρχος και μάλιστα για διάστημα μεγαλύτερο του ενός χρόνου, τουλάχιστον από το σημερινό διοικητικό συμβούλιο.

Η δημοτική παράταξη της «ΑΝΑ.Σ.Α.» με αφορμή αυτό το περιστατικό, ήδη έχει ζητήσει επίσημη συνάντηση ενημέρωσης με το ΔΣ του συλλόγου.

Παρόλα αυτά οι ευθύνες του κ.Λαμπάκη είναι μεγάλες, από την στιγμή που γνώριζε όλα αυτά τα προβλήματα, αρκούμενος επί χρόνια να δίνει μόνο υποσχέσεις.

Είναι συνάμα τραγικό, δείγμα της κακοδιαχείρισης αυτής της δημοτικής αρχής, το να παινεύονται σε συνεντεύξεις τύπου πως ο Δήμος είναι πλεονασματικός, ενώ την ίδια στιγμή οι δημοτικοί υπάλληλοι να ζουν και να εργάζονται σε άθλιες εργασιακές συνθήκες.

Αξιοσημείωτο δε το πρόσφατο παράδειγμα, πως από πείσμα κατά της βούλησης των πολιτών, ο κ.δήμαρχος  αποφάσισε να δαπανήσει ποσό άνω των 120.000€ για το κλείσιμο της οδού Κύπρου, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι με κίνδυνο την ζωή τους, τον καταγγέλουν για αδιαφορία σε σοβαρά ζητήματα υποδομών.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”

Σχετικά άρθρα

Κορονοϊός: Μείωση (-55%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Αυγούστου 2021 0
α αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, ανακοίνωσε την Τρίτη…

Συνάντηση με τους Βουλευτές Αναστάσιο Δημοσχάκη & Νατάσα Γκαρά είχε σήμερα ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης στο Πολύκεντρο Λουτρών

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Ιανουαρίου 2021 0
Συνάντηση με τους Βουλευτές Ν. Έβρου Αναστάσιο Δημοσχάκη και Νατάσα Γκαρά είχε σήμερα ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης στο Πολύκεντρο…

Ευάγγελος Μυτιληνός: “Επιζητούμε, την συνεργασία όλων των παρατάξεων γιατί μόνο έτσι μπορούμε να πάμε τον Δήμο μας μπροστά”

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Νοεμβρίου 2019 0
ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΟΣ Συνεχίζουμε την αντιπολίτευση με εποικοδομητικές προτάσεις που μοναδικό στόχο έχουν την βελτίωση της ποιότητας ζωής…