Παύλος Α. Μιχαηλίδης: “Καταγγελίες για ελλείψεις ελέγχου και νομιμότητας σε υπηρεσίες του δήμου, από τον Αντιπρόεδρο των εργαζομένων”

Δημοσιεύτηκε στις: at 6 Μαρτίου 2018
406 0

Σε ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων στον δήμο της Αλεξ/πολης, πληροφορηθήκαμε για ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα υπαλλήλου στην καθαριότητα, ο οποίος γλίστρισε και έπεσε από το μηχάνημα έργου που συντηρούσε, με αποτέλεσμα την νοσηλεία του στο Νοσοκομείο και με σοβαρό  κίνδυνο για την υγεία του.

Την ίδια στιγμή ο κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, προχωρούσε σε σοβαρές καταγγελίες στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα έκανε αναφορά για έλλειψη ελέγχου και έθεσε ζητήματα νομιμότητας στην Καθαριότητα, το Πράσινο, την Τεχνική Υπηρεσία και σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης, θέτοντας ευθέως ζητήματα ευθυνών. Μάλιστα με αφορμή αυτές του τις δηλώσεις, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό maximum fm 93.6, μίλησε ειδικά για τον τομέα της Καθαριότητας, καταγγέλλοντας τα εξής:

Άθλιες κτιριακές εγκαταστάσεις, ελλείψεις σε βασικούς κανόνες υγιεινής και στην συντήρηση των οχημάτων, πάνω από 6 χρόνια για αγορά καινούργιου αυτοκινήτου και όλα αυτά με κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των
εργαζομένων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, για όλα αυτά είναι ενήμερος ο δήμαρχος και μάλιστα για διάστημα μεγαλύτερο του ενός χρόνου, τουλάχιστον από το σημερινό διοικητικό συμβούλιο.

Η δημοτική παράταξη της «ΑΝΑ.Σ.Α.» με αφορμή αυτό το περιστατικό, ήδη έχει ζητήσει επίσημη συνάντηση ενημέρωσης με το ΔΣ του συλλόγου.

Παρόλα αυτά οι ευθύνες του κ.Λαμπάκη είναι μεγάλες, από την στιγμή που γνώριζε όλα αυτά τα προβλήματα, αρκούμενος επί χρόνια να δίνει μόνο υποσχέσεις.

Είναι συνάμα τραγικό, δείγμα της κακοδιαχείρισης αυτής της δημοτικής αρχής, το να παινεύονται σε συνεντεύξεις τύπου πως ο Δήμος είναι πλεονασματικός, ενώ την ίδια στιγμή οι δημοτικοί υπάλληλοι να ζουν και να εργάζονται σε άθλιες εργασιακές συνθήκες.

Αξιοσημείωτο δε το πρόσφατο παράδειγμα, πως από πείσμα κατά της βούλησης των πολιτών, ο κ.δήμαρχος  αποφάσισε να δαπανήσει ποσό άνω των 120.000€ για το κλείσιμο της οδού Κύπρου, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι με κίνδυνο την ζωή τους, τον καταγγέλουν για αδιαφορία σε σοβαρά ζητήματα υποδομών.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”

Σχετικά άρθρα

Κώστας Κατσιμίγας: Το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας προκαταβολής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ διαπνέει μια ανεπίτρεπτη προχειρότητα

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Οκτωβρίου 2020 0
Ανακοίνωσε ασθμαίνοντας και η Περιφέρεια ΑΜ-Θ το δικό της πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων με την διαδικασία της μη επιστρεπτέας προκαταβολής. Κάλλιο…

Έκτακτα δρομολόγια από και προς Σαμοθράκη λόγω αυξημένης κίνησης ενόψει του 3ημέρου του Αγίου Πνεύματος

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Μαΐου 2018 0
H SAOS FERRIES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω της αυξημένης επιβατικής κίνησης ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, αιτήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας…

Ψηφίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την τροπολογία για την «ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ», μετά από προσθήκη του Σταύρου Κοντονή

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Σεπτεμβρίου 2017 0
Λύση στο θέμα της διαφωνίας των ΑΝΕΛ στην τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» ευρέθη χθες μετά…