Καταλήψεις των εργοστασιών της ΕΒΖ από τευτλοπαραγωγούς

Δημοσιεύτηκε στις: at 15:51
486 0

Στο εργοστάσιο του Πλατέος έχουν συγκεντρωθεί περί τους 80 παραγωγούς της περιοχής. Καταλήψεις στις εισόδους και σε Σέρρες, Ορεστιάδα.

Καταλήψεις στα εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε. πραγματοποιούν οι τευτλοπαραγωγοί διεκδικώντας τα 8 εκατ. ευρώ που τους οφείλονται από την περυσινή καμπάνια.

Οι παραγωγοί δηλώνουν αγανακτισμένοι από τον “εμπαιγμό”, όπως λένε, των τελευταίων μηνών, καθώς “μας έκαναν μπαλάκι από την εταιρεία, στον υπουργείο (σ.σ Οικονομίας), στην Πειραιώς και πίσω”, όπως λέει χαρακτηριστικά στη Voria.gr ο πρόεδρος του τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παύλος Μπογιαννίδης, προσθέτοντας: “Εμείς δώσαμε την παραγωγή μας στην ΕΒΖ και από αυτήν έπρεπε να πληρωθούμε. Από την εταιρεία ζητάμε τα λεφτά που μας χρωστάνε, δε θα τρέχουμε ούτε στη Τράπεζα, ούτε ξανά στο υπουργείο”.

Στο εργοστάσιο του Πλατέος έχουν συγκεντρωθεί περί τους 80 παραγωγούς της περιοχής, ενώ ανάλογες καταλήψεις στις εισόδους των εργοστασίων της ΕΒΖ έχουν γίνει και σε Σέρρες και Ορεστιάδα αλλά και στις εγκαταστάσεις της Λάρισας που λειτουργεί εμπορικό τμήμα.

Τονίζεται ότι οι τευτλοπαραγωγοί δεν παρεμποδίζουν τις λειτουργίες των εργοστασίων, δεν εμποδίζουν τις εισαγωγές αλλά δεν επιτρέπουν την έξοδο προϊόντων καθώς έχουν πληροφορίες ότι στις μονάδες της ΕΒΖ υπάρχουν προϊόντα αξίας περίπου 3,5 εκατ. ευρώ.

Οι κινητοποιήσεις καθώς και άλλα μέτρα και ενέργειες που θα αποφασιστούν σε συνελεύσεις των παραγωγών θα συνεχιστούν μέχρι να πάρουν τα ποσά που τους οφείλονται, δήλωσε ο κ. Μπογιαννής στη Voria.gr.

Oι παραγωγοί τονίζουν ότι βρίσκονται πλεον σε οικονομικό αδιέξοδο ενώ οι περισσότεροι, αυτοί τουλάχιστον που έχουν σπείρει και φέτος τεύτλα δίνοντας βάση στις υποσχέσεις που είχαν δοθεί από υπουργεία και εταιρεία, είναι μπροστά σε μία ακόμη χαμένη καλλιεργητική περίοδο. Πιο συγκεκριμένα, όσοι μετά τη σπορά έκαναν ζιζανοκτονίες, δεν θα μπορέσουν να σπείρουν άλλη καλλιέργεια για έξι μήνες το λιγότερο, το οποίο σημαίνει ότι χάνουν τη φετινή χρονιά.

voria.gr

Σχετικά άρθρα

Μετάλλαξη Δέλτα: Κυριαρχεί σε ποσοστό άνω του 96% σε όλη τη χώρα – Έφτασε η μετάλλαξη MU

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Σεπτεμβρίου 2021 0
Η μετάλλαξη Δέλτα είναι η κυρίαρχη στα κρούσματα κορονοϊού σε όλες τις περιφέρειες της χώρας σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία. Χαρακτηριστικό είναι πως…

Εμείς εδώ κοιτάμε τον Τούρκο στα μάτια… Για 24ώρες το συνεργείο της ΕΡΤ-1 πέρασε και κατέγραψε εικόνες με αυτούς που φυλάνε τα σύνορα μας

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Ιουνίου 2017 0
Οι Άνδρες και οι Γυναίκες Παρατηρητές δεν έχουν κανένα φόβο και παρατηρούν νύχτα και μέρα δίνοντας το αίσθημα της Ασφάλειας …