Κατασκευαστικές εταιρείες αναζητά η Gastrade για το FSRU στην Αλεξανδρούπολη – Αρχές του 2018 η επενδυτική απόφαση

659 0

Η GasTrade προχώρησε σε πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος και την πιστοποίηση των εταιρειών εκείνων που θα διαγωνιστούν για να αναλάβουν τις εργασίες κατασκευής του έργου του πλωτού τερματικού LNG που σχεδιάζει στην Αλεξανδρούπολη.

Ως γνωστόν, το έργο αποτελείται από το πλωτό τερματικό (FSRU) και αγωγό που θα το συνδέει με την ξηρά και το εθνικό σύστημα φυσικού αερίου. Η πρόσκληση προς τις τεχνικές εταιρείες για εκδήλωση ενδιαφέροντος αφορά τα δύο τμήματα του αγωγού: Το υποθαλάσσιο και το χερσαίο. Το γεγονός ότι η κατασκευή έχει χωριστεί σε δύο έργα, το υποθαλάσσιο και το χερσαίο, εκτιμάται ότι διευκολύνει τη συμμετοχή και διεκδίκηση και από ελληνικές εταιρείες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η φάση τεχνικού σχεδιασμού του έργου χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του γ’ τριμήνου του τρέχοντος έτους. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει μέσα στο δ’ τρίμηνο η διαγωνιστική διαδικασία για την κατασκευή και μετά από αυτή, στο α’ τρίμηνο του 2018 θα ληφθεί η τελική επενδυτική απόφαση.

Η προθεσμία για την πρόσκληση ενδιαφέροντος είναι η 15ηΣεπτεμβρίου 2017, όπως τονίζεται.

energypress.gr

Σχετικά άρθρα

Αναστάσιος Δημοσχάκης: Διαφανής λειτουργία της ΜΟ.Μ.ΚΑ κι όχι μικροπολιτικά παιχνίδια από το ΥΠΕΘΑ

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Ιουνίου 2017 0
Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσαν και συνυπέγραψαν ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας, Άδωνις Γεωργιάδης,…

Γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη – Ραφαήλ / Δείτε τα σημεία στην Αλεξανδρουπολη που θα βρείτε κουμπαράδες

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Οκτωβρίου 2019 0
Ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ Γλωσσιώτης ταλαιπωρείται από μια σπάνια αρρώστια, την νωτιαία μυική ατροφία τύπου 1. Από τη γέννηση του το…