Τετρακόσια πέντε κιλά (405 kg) όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, μέρος των οποίων υπολειπομένων διαστάσεων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ παράλληλα συνελήφθησαν δύο (02) ημεδαποί, ηλικίας 43 και 39 ετών αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με στελέχη της Π.Ε. Έβρου, μετέβησαν στην ευρύτερη περιοχή Χερσαίας Ζώνης Λιμένα – βορείως εμπορικού λιμένα, όπου εντός ανοικτής πυλωτής οικοδομής, διαπίστωσαν ότι οι ανωτέρω, από κοινού, είχαν αποθηκεύσει και επεξεργαζόντουσαν δίθυρα μαλάκια (οστράκων) του είδους Μύδια («Mytilus galloprovincialis») συνολικού βάρους τετρακοσίων πέντε (405) κιλών ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και μέρος των οποίων υπολειπομένων διαστάσεων, ήτοι όστρακα συνολικού βάρους 80 κιλών, διαστάσεων από 3 cm έως 4 cm, μικρότερα του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 5 cm., τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση από το Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου.
Επίσης, τα ανωτέρω τα αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευση των οστράκων και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι ανωτέρω, για από κοινού κατοχή και επεξεργασία με σκοπό την διάθεση προς πώληση–εμπορία δίθυρων μαλακίων (οστράκων) ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και μέρος αυτών υπολειπομένων διαστάσεων, ενώ κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα των οστράκων.

Προηγούμενο άρθροΛεωνίδας Χέλης: «… Όλα αυτά επειδή ντρέπονται να πουν ΠΑΣΟΚ»
Επόμενο άρθροΟρθοδοξία και Φυσικό Περιβάλλον (Γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)