Κατετέθη πρόταση του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου «Μ. Παρασκευόπουλος»

Δημοσιεύτηκε στις: at 6 Ιουνίου 2018
663 0

Κατετέθη πρόταση του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου «Μ. Παρασκευόπουλος»

Κατατέθηκε χθες στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υ.ΜΕ.ΠΕ.ΡΑ.Α.» η πρόταση του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου «Μ. Παρασκευόπουλος» ύψους 1.380.000 €.

Η μελέτη αφορά την αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων και των πάνελ της οροφής, την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων που θα καθιστούν το κτήριο πλήρως αυτόνομο ενεργειακά, την εκτέλεση εργασιών θερμομόνωσης και την τοποθέτηση τριών αντλιών θερμότητας που θα φροντίζουν για τη θέρμανση και ψύξη του χώρου.

Η ωριμότητα της μελέτης επετεύχθη χάρη στην προμελέτη που είχε συνταχθεί για το συγκεκριμένο έργο εδώ και μήνες από τον Αντιδήμαρχο Τραϊανούπολης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Γιάννη Φαλέκα και τη συνεργασία σε τελικό στάδιο του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Οικισμών και Καθημερινότητας, Γιάννη Βαταμίδη  και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών & Υπηρεσιών Δόμησης, Γιώργου Κουκουράβα.

Με την αναμενόμενη, λόγω πληρότητας του φακέλου, χρηματοδότηση της πρότασης, το Κλειστό Γυμναστήριο που είχε θεμελιωθεί το 1975 και παρουσιάζει αρκετά προβλήματα, θα ανακαινισθεί σε μεγάλο βαθμό και θα εναρμονισθεί με τα υψηλότερα επίπεδα ενεργειακής κλάσης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Σχετικά άρθρα

Απαγόρευσης οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων την Τετάρτη 18-01-2017 στο γήπεδο XANTHI FC ARENA

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Ιανουαρίου 2017 0
H Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνει ότι, έπειτα από εισήγηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης προς το…