ΚΕΕΛΠΝΟ: Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες

Δημοσιεύτηκε στις: at 13:12
394 0
Παρατυπίες και παρανομίες στη διαδικασία ανάθεσης έργων σε διαφημιστικές εταιρείες από τις διοικήσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2012-2014.

Ερωτήματα για τον τρόπο διαχείρισης από το ΚΕΕΛΠΝΟ κονδυλίων για την επικοινωνιακή του καμπάνια της τριετίας 2012-2014 προκύπτουν από πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Οι επιθεωρητές Υγείας εντόπισαν παρατυπίες και παρανομίες στη διαδικασία ανάθεσης έργων σε διαφημιστικές εταιρείες για την προώθηση μηνυμάτων του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς κανένα κόστος για τον οργανισμό. Οπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, από το πόρισμα προκύπτουν διοικητικές ευθύνες στις διοικήσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ της τριετίας 2012-2014 και πολιτικές ευθύνες στην ηγεσία του υπουργείου της ελεγχόμενης περιόδου. Και διευκρίνισε ότι η έρευνα θα επεκταθεί και σε προηγούμενα έτη, που, όπως είπε, «μπορεί να ήταν πιο πλουσιοπάροχες οι αμοιβές».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αν. υπουργός Παύλος Πολάκης, το πόρισμα αφορά την επικοινωνιακή εκστρατεία του ΚΕΕΛΠΝΟ 2012-2014, συνολικού προϋπολογισμού 9.760.000 ευρώ, εκ των οποίων συμβασιοποιήθηκαν 4.575.401 εκατ. ευρώ και πληρώθηκαν τελικά 3.026.413 ευρώ. Ο έλεγχος έγινε σε τέσσερα έργα, και συγκεκριμένα επικοινωνιακή εκστρατεία πρόληψης για τον καρκίνο (η καμπάνια είχε αποφασιστεί από το 2010, αλλά ένα κομμάτι της ύψους 640.000 ευρώ υλοποιήθηκε την ελεγχόμενη περίοδο), προγραμματισμός δράσεων για την εποχική γρίπη 2011-2012, ύψους 931.000 ευρώ, συμπράξεις ΚΕΕΛΠΝΟ για την υποστήριξη νομοθετικών ρυθμίσεων του υπ. Υγείας –γενόσημα, ορθή χρήση αντιβιοτικών κ.ά.– (232.000 ευρώ) και προγραμματισμός δράσεων για τον ιό HIV (1.221.000 ευρώ).

Το πόρισμα έχει διαβιβασθεί στις εισαγγελικές αρχές για διερεύνηση ποινικών ευθυνών, ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ προχωρά σε εσωτερικό πειθαρχικό έλεγχο. Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, εμπλέκονται 15 εταιρείες και περισσότεροι από 15 συνεργάτες του ΚΕΕΛΠΝΟ. «Η ευθύνη δεν αφορά τον συναλλασσόμενο με μία υπηρεσία, εάν αυτή δεν τηρεί τον νόμο και τη διαδικασία», είπε ο κ. Ξανθός, ενώ έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ ανεξάρτητα των ελέγχων είναι ένα «εξαιρετικό εργαλείο», με εξαιρετικό επιστημονικό δυναμικό.

http://www.advertising.gr

Σχετικά άρθρα

Το μεγαλύτερο από τα έργα που προγραμματίζει η ΕΡΓΟΣΕ: η σιδηροδρομική σύνδεση των λιμένων Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Φεβρουαρίου 2020 0
του Αχιλλέα Τόπα  – www.economistas.gr Με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου θα δημοπρατήσει τα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα των επόμενων ετών η ΕΡΓΟΣΕ, το…

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Απαξιώνεται η Νομική Σχολή του ΔΠΘ με την υπογραφή του Υπουργού Παιδείας! Αντιδρά ο ακαδημαϊκός και νομικός κόσμος της Θράκης για την ίδρυση 4ης Νομικής στην Πάτρα!”

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Δεκεμβρίου 2018 0
Απαξιώνεται η Νομική Σχολή του ΔΠΘ με την υπογραφή του Υπουργού Παιδείας! Αντιδρά ο ακαδημαϊκός και νομικός κόσμος της Θράκης…

Το νόημα του Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Μαΐου 2021 0
Κύριο Αρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ Η Ελλάδα πέρυσι στον Εβρο δεν δέχθηκε πίεση από προσφυγικές ροές. Κλήθηκε να αμυνθεί σε μια…