Κινητοποίηση της Επιτροπής Ειρήνης ενάντια στην προοπτική το λιμάνι Αλεξανδρούπολης να μετατραπεί σε ΝΑΤΟική βάση

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:09
473 0

H Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης την Τρίτη 7 Νοέμβρη πραγματοποίησε εκδήλωση διαμαρτυρίας, στο κέντρο της πόλης, ενάντια στην προοπτική το λιμάνι να μετατραπεί σε ΝΑΤΟική βάση.

Στην πορεία που ακολούθησε στο κέντρο της πόλης κεντρικό σύνθημα ήταν «το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» καθώς επίσης και ότι «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, να φυλάν το ΝΑΤΟ δεν έχουν δουλειά.»

Συγχρόνως μοιράστηκε υλικό της Επιτροπής Ειρήνης Αλεξανδρούπολης που  καλεί σωματεία, φορείς, αλλά και κάθε ριζοσπάστη, κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να αγωνιστεί ώστε η Αλεξανδρούπολη και το λιμάνι να μην μετατραπούν σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο και βάση για τους φονιάδες των λαών.

Για το πόσο προσωρινή είναι η σημερινή βάση που διατείνονται οι τοπικοί παράγοντες, την ίδια ώρα που γινόταν η πορεία, άλλα 10 ελικόπτερα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι, όπου τα μέτρα ασφαλείας ήταν πρωτόγνωρα.

Η φιλειρηνική πορεία έδωσε τη πρώτη απάντηση στους ΝΑΤΟικούς μακελάρηδες για την άρνηση του κόσμου της Αλεξανδρούπολης στην προοπτική της δημιουργίας της βάσης ενώ η πρόεδρος της επιτροπής ειρήνης στο κλείσιμο της κινητοποίησης δήλωσε πως «θα κάνουμε ότι μπορούμε μαζί με τα σωματεία ώστε να μην γίνει η ΝΑΤΟΙκη βάση στο λιμάνι της πόλης».

Σχετικά άρθρα

Μαρτυρολόγιο Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης (+1922) (Γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Σεπτεμβρίου 2017 0
Μαρτυρολόγιο Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης (+1922) Μνημοσύνη 96 ετών από της  Μικρασιατικής Καταστροφής και σχετικές μαρτυρίες για το Χριστομίμητο και Μαρτυρικό…

2ο Φεστιβάλ Via Egnatia

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Αυγούστου 2016 0
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ Via Egnatia, από τις 18 Αυγούστου έως τις 24 Σεπτεμβρίου…

Απάντηση Λαμπάκη στο εναντίον του δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Έβρου.

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Οκτωβρίου 2016 0
Η   κομματική μουτζούρα και δυσοσμία δεν έχει όρια. Η μοναδική σας αγωνία κομματικοί εγκάθετοι είναι μία. Το αυτοδιοικητικό πολιτικό πρόσωπο …