Κινητοποίηση της Επιτροπής Ειρήνης ενάντια στην προοπτική το λιμάνι Αλεξανδρούπολης να μετατραπεί σε ΝΑΤΟική βάση

Δημοσιεύτηκε στις: at 9:09 πμ
369 0

H Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης την Τρίτη 7 Νοέμβρη πραγματοποίησε εκδήλωση διαμαρτυρίας, στο κέντρο της πόλης, ενάντια στην προοπτική το λιμάνι να μετατραπεί σε ΝΑΤΟική βάση.

Στην πορεία που ακολούθησε στο κέντρο της πόλης κεντρικό σύνθημα ήταν «το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» καθώς επίσης και ότι «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, να φυλάν το ΝΑΤΟ δεν έχουν δουλειά.»

Συγχρόνως μοιράστηκε υλικό της Επιτροπής Ειρήνης Αλεξανδρούπολης που  καλεί σωματεία, φορείς, αλλά και κάθε ριζοσπάστη, κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να αγωνιστεί ώστε η Αλεξανδρούπολη και το λιμάνι να μην μετατραπούν σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο και βάση για τους φονιάδες των λαών.

Για το πόσο προσωρινή είναι η σημερινή βάση που διατείνονται οι τοπικοί παράγοντες, την ίδια ώρα που γινόταν η πορεία, άλλα 10 ελικόπτερα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι, όπου τα μέτρα ασφαλείας ήταν πρωτόγνωρα.

Η φιλειρηνική πορεία έδωσε τη πρώτη απάντηση στους ΝΑΤΟικούς μακελάρηδες για την άρνηση του κόσμου της Αλεξανδρούπολης στην προοπτική της δημιουργίας της βάσης ενώ η πρόεδρος της επιτροπής ειρήνης στο κλείσιμο της κινητοποίησης δήλωσε πως «θα κάνουμε ότι μπορούμε μαζί με τα σωματεία ώστε να μην γίνει η ΝΑΤΟΙκη βάση στο λιμάνι της πόλης».

Σχετικά άρθρα

Μίνι ανασχηματισμός: Αυτή είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης – ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Μαρτίου 2018 0
Σε ανασχηματισμό με περιορισμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα προχώρησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Τις αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας…

Δελτίο τύπου Μενέλαου Μαλτέζου

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Ιουλίου 2019 0
Εβρίτες και Εβρίτισσες Ο αγώνας που δώσαμε , κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ήταν έντιμος, συνεχής, και όμορφος, για…

Κοινό Υπόμνημα των Επιμελητηρίων της ΠΑΜΘ για τον Αναπτυξιακό Νόμο και την φορολογία των επιχειρήσεων

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Σεπτεμβρίου 2015 0
«Κοινό Υπόμνημα των Επιμελητηρίων της ΠΑΜΘ για τον Αναπτυξιακό Νόμο και την φορολογία των επιχειρήσεων».   Το Επιμελητήριο Έβρου σε…