Για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης σε σχέση με την επέκταση του ΚΥΤ και της φυλακής του ΠΡΟΚΕΚΑ στην Ορεστιάδα

Ο ελιγμός της κυβέρνησης στο θέμα της αύξησης της χωρητικότητας του ΚΥΤ, δεν πρέπει να πιάσει τους κατοίκους στον ύπνο. Η επέκταση του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ), στο οποίο πραγματοποιούνται εργασίες ανακαίνισης από τον περασμένο Ιούλη συνιστά δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης μεταναστών, με βάση τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και των κανονισμών της ΕΕ.

Ο παραπάνω ελιγμός που έγινε κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων των κατοίκων και των μαζικών φορέων του Έβρου αλλά και των νησιών, δεν ικανοποιεί το αίτημα για καμία φυλακή της ΕΕ στην περιοχή μας.
Παρά την αναδίπλωση, η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι «δεν αλλάζει η εθνική στρατηγική για τον Έβρο και τη Θράκη», γεγονός που πρέπει να διατηρήσει σε επαγρύπνηση το λαό της περιοχής. Δένεται με τις κατευθύνσεις του νέου συμφώνου μετανάστευσης και ασύλου της ΕΕ που προβλέπει στρατόπεδα πολύμηνου εγκλωβισμού στα σύνορα.

Κανείς να μην τσιμπήσει το δόλωμα που έντεχνα πετάει η Κυβέρνηση και διαφημίζουν οι τοπικοί Βουλευτές, δεν είναι άμοιροι ευθυνών.

Ο αγώνας τώρα πρέπει να ενταθεί

Να απαιτήσουμε καμιά δημιουργία φυλακής προσφύγων και μεταναστών ούτε στον Έβρο ούτε πουθενά, οποιαδήποτε ονομασία και αν της δώσουν.

Απεγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών από τη χώρα μας. Κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας. Όχι στο νέο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου της ΕΕ που διατηρεί την ευθύνη της χώρας πρώτης εισόδου για την υποδοχή και εξέταση της αίτησης ασύλου. Να μετακινηθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στις χώρες πραγματικού προορισμού τους και εκεί να αιτηθούν άσυλο.

Η Ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει από την ΕΕ και τον ΟΗΕ να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία, σε προξενεία ή ειδικά γραφεία Ευρωπαϊκών χωρών και να δοθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων ασύλου στο έδαφος της Τουρκίας και απευθείας μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες προορισμού τους, ώστε να σταματήσει το επικίνδυνο και πολλές φορές θανατηφόρο πέρασμα προς τα νησιά του Αιγαίου, αλλά και από τον Έβρο ποταμό.

Το «όχι» στην επέκταση και στην δημιουργία φυλακής για τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, πρέπει να συνοδευτεί με το «όχι» στους ΝΑΤΟικούς φονιάδες που μετατρέπουν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και συνολικά την περιοχή μας σε ορμητήριο πολέμου και στόχο των αντιτιθέμενων δυνάμεων

Προηγούμενο άρθροΑνεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία: Στο πουθενά τα έργα άρδευσης στον Βόρειο Έβρο – Δεδομένη η ανεπάρκεια της Περιφέρειας να λύσει σημαντικά ζητήματα της αγροτικής παραγωγής
Επόμενο άρθροΗλίας Δαστερίδης: “Το όχημα πλύσιμο των κάδων… πιάνει δουλεία – Η αιτία της ακινησίας επι σειρά ετών ήταν ασήμαντη”