Όσο κι αν ψάχνουν «κολυμβήθρες του Σιλωάμ» για να ξεπλύνουν τις αμαρτίες και να φιλοτεχνήσουν και «προοδευτικό» προφίλ, με αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, παριστάνοντας τους «ξαφνιασμένους» μπροστά στη γενική κατακραυγή για όσους έστρωσαν «κόκκινο χαλί» στο Ζελένσκι και τους νεοναζί «μαχητές» του «Τάγματος Αζόφ», δεν πείθουν κανένα.

Τους ρωτάμε: πριν «πέσουν από τα σύννεφα» για το χαιρετισμό των ναζί στην ελληνική βουλή, δεν γνώριζαν αυτό που εδώ και μέρες το ΚΚΕ διεμήνυσε με την επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής για τη μη συμμετοχή του στη σημερινή απαράδεκτη φιέστα, ότι δηλαδή η κυβέρνηση Ζελένσκι έχει εγκολπώσει στον κρατικό μηχανισμό τους παραστρατιωτικούς φασιστικούς μηχανισμούς τύπου «Τάγματος Αζόφ» εδώ και χρόνια; Ότι τους έχει χρησιμοποιήσει κατά κόρον στις συνεχιζόμενες διώξεις μειονοτήτων, μεταξύ της οποίας και Ελλήνων Ομογενών στη Μαριούπολη; Ότι αυτή η ίδια κυβέρνηση – μαριονέτα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ διώκει τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, βγάζει εκτός νόμου το ουκρανικό ΚΚ και άλλα 11 κόμματα, θεωρεί «ανεπιθύμητα πρόσωπα» τον Αντιπρόεδρο της ελληνικής βουλής και βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργο Λαμπρούλη και άλλα στελέχη του ΚΚΕ; Ότι όλα αυτά γίνονται με τις ευλογίες των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ; Έπρεπε να τους δουν … με τα ίδια τους τα μάτια;

Τα ερωτήματα ρητορικά! Κανείς δεν μπορεί να «ξεπλυθεί» όσο παραμένει προσηλωμένος στις ευρωΝατοϊκές δεσμεύσεις και στηρίζει την εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, διαλέγοντας το Νατοϊκό στρατόπεδο ληστών.

Ειδικά για το ΣΥΡΙΖΑ ισχύει το «μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη …»! Πρώτα στρώνει το έδαφος για την αναβάθμιση των ελληνοαμερικάνικων σχέσεων (παίρνοντας και τα συχαρίκια από τον Πάγιατ) μετατρέποντας ολόκληρη τη χώρα σε απέραντη Νατοϊκή βάση, καθιστώντας το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σε πραγματικό «ορμητήριο φονιάδων» και από την άλλη τα τοπικά του στελέχη θυμούνται «τον εμπορικό ρόλο του λιμανιού που … δεν πρέπει να αλλοιωθεί»!!!

Τα λιμάνια και οι υποδομές σε όλη τη χώρα έγιναν με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και δεν θα τα παραδώσουμε στους Νατοϊκούς για να μεταφέρουν τις πολεμικές ορδές τους στην Ανατολική Ευρώπη, ρίχνοντας και άλλο λάδι στη φωτιά του πολέμου για να «σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το φαΐ». Αυτό το μήνυμα στέλνουν οι κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος, από το μπλόκο στο σιδηρόδρομο της Αλεξανδρούπολης μέχρι τις χθεσινές μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις και την άμεση μαζική καταδίκη της απαράδεκτης αστυνομικής βίας και καταστολής σε απεργούς στελέχη του ΚΚΕ και συνδικαλιστές στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με εντολές της κυβέρνησης.

Κυβέρνηση και κόμματα του Νατοϊκού τόξου ας το πάρουν χαμπάρι: όση λάσπη κι αν ρίξουν, όσο κι αν προσπαθήσουν να διαστρεβλώσουν τις κρυστάλλινες θέσεις του ΚΚΕ, για να στοιχίσουν τον ελληνικό λαό στο ευρωΝατοϊκό αφήγημα, με την πάλη του λαού δεν θα ξεμπερδέψουν!

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε για:

⦁ Να σταματήσει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και η εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν.
⦁ Να μην πληρώσει ο λαός μας τα σπασμένα με την αυξανόμενη ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια.
⦁ Να γίνει πράξη το σύνθημα «Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση της ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ το Σάββατο 9 Απρίλη και ώρα 6.30μμ στον πεζόδρομο «Ακαδημίας», με ομιλητή το Διονύση Κλάδη, μέλος της ΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ.

Προηγούμενο άρθροΕρώτηση ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ για την «καθυστέρηση ανεγέρσεως του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Αλεξανδρουπόλεως»
Επόμενο άρθροΕρώτηση εκτός ημερήσιας στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για εθελοντές οδηγούς στο Πολυκοινωνικό