ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΤΕ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΪΑΤ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ούτε προνόησαν, ούτε είναι μάντεις, αυτό ήταν το σχέδιο τους! Την απεξάρτηση της ΕΕ από το φυσικό αέριο της Ρωσίας και ταυτόχρονα την αύξηση των αγορών για το Αμερικάνικο αέριο είχαν ως στόχο όλες οι κινήσεις τους τα προηγούμενα χρόνια. Aυτό το στόχο υπηρετεί η μετατροπή της περιοχής μας σε στρατιωτικό – ενεργειακό – διαμετακομιστικό κόμβο.

Αυτός ο σχεδιασμός, υλοποιείται και με ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά γιατί εξυπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας μας. Αυτός ο σχεδιασμός είναι όμως που εμπλέκει την περιοχή μας στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς. Οι έλληνες εφοπλιστές που κατέχουν πάνω από το 20% του παγκόσμιου στόλου πλοίων μεταφοράς LNG θα θησαυρίσουν την ώρα που ο λαός δεινοπαθεί και γίνεται στόχος των αντιπάλων.

Οι τραγικές εξελίξεις στην Ουκρανία δείχνουν σε τι σημείο μπορούν να φτάσουν οι ιμπεριαλιστές για τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους, για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας, για τους δρόμους μεταφοράς, για τα μερίδια στις αγορές.

Ο λαός έχει πείρα και από την κρίση και από την ανάπτυξη τους. Σε κάθε περίπτωση ο μοναδικός χαμένος είναι ο ίδιος που πληρώνει αλλού με τη ζωή του, αλλού με το βιός του, αλλού με το να μη μπορεί να τα βγάλει πέρα από τις υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια, τα τρόφιμα, τα καύσιμα. Σε αυτά να προστεθεί και η επιβάρυνση του περιβάλλοντος με τους σταθμούς FSRU, ο περιορισμός της περιοχής αλίευσης για τους αλιείς, η επικινδυνότητα ατυχήματος μεγάλης κλίμακας στα έργα αυτά και λόγω δολιοφθοράς που δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας του λαού σε συμπόρευση με το ΚΚΕ ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για απεμπλοκή της χώρας μας από αυτόν, για ουσιαστική προστασία του εισοδήματός του. Να ανοίξει ο δρόμος για να απαλλαγούμε από το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση, τους πολέμους, την προσφυγιά, την φτώχεια, την καταστροφή του περιβάλλοντος, για τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό!

Προηγούμενο άρθροΣα να μην υπάρχει κορονοϊός… Ανακοινώθηκε άρση (σχεδόν) όλων των περιοριστικών μέτρων
Επόμενο άρθροΣυνεργασία Δήμου Κομοτηνής & Περιφέρειας ΑΜ-Θ στον τομέα της Υγείας και Πρόνοιας