Την παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Harry S. Truman» και του αμερικανικού οχηματαγωγού πλοίου «Liberty Passion» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ, καθώς «ολοένα και περισσότερο βαθαίνει η εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία με πραγματικούς αντιπάλους την Ρωσία από την μία πλευρά και τις ΝΑΤΟ ΗΠΑ και ΕΕ από την άλλη.

Και συμπληρώνει ότι είναι «μόνιμο θύμα οι λαοί της περιοχής και ιδιαίτερα ο ουκρανικός λαός που πληρώνει βαρύ τίμημα στον πόλεμο για το ποιος θα ελέγχει τους δρόμους ενέργειας».

Όπως τονίζει:

«Η παρουσία του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ “HarryS. Truman”, το οποίο συνοδεύεται και από ελληνικό πολεμικό πλοίο στο θρακικό πέλαγος και παρακολουθείται στενά από ρωσική φρεγάτα αποτελεί μια άκρως ανησυχητική και επικίνδυνη εξέλιξη για την περιοχή μας που πρέπει να καταδικαστεί από τον ελληνικό λαό. Τα αεροπλάνα που σταθμεύουν στο “HarryS. Truman” αυτή τη στιγμή περιπολούν στον εναέριο χώρο της Ρουμανίας αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πόσο κοντά είναι ο πόλεμος σ’ εμάς.

Η περιοχή μας έχει μετατραπεί σε μια τεράστια πυριτιδαποθήκη με τα φιτίλια να πληθαίνουν μέρα την μέρα. Διαβάζουμε μάλιστα πως η ΝΑΤΟική βάση στην Αλεξανδρούπολη μπαίνει στην μάχη της περικύκλωσης της Ρωσίας αφού το τεραστίων διαστάσεων οχηματαγωγό “LibertyPassion” κατευθύνεται προς τα εδώ, φορτωμένο με τανκς που θα προωθηθούν στην Ρουμανία ή στην Πολωνία. Οι απειλές των Ρώσων για την χρησιμοποίηση της ΝΑΤΟικής βάσης της Αλεξανδρούπολης είναι πλέον συχνότατες και δυστυχώς παίρνουν διαφορετικές διαστάσεις λόγω της σύρραξης στην Ουκρανία. Η χρήση του λιμανιού, του σιδηροδρόμου, του αεροδρομίου, του οδικού άξονα, των στρατοπέδων, της Αλεξανδρούπολης συνολικότερα, αυτή την φορά μπορεί να μην είναι πρόβα πολέμου.

Η ΝΑΤΟική βάση στην πόλη μας πρέπει να καταδικαστεί στη συνείδηση του κάθε Αλεξανδρουπολίτη, του κάθε Έλληνα.

Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ καταδικάζει την περαιτέρω εμπλοκή της περιοχής μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Καλούμε:

Σε επαγρύπνηση το λαό της περιοχής ώστε να διατρανώσει την αντίθεσή του για την εμπλοκή και τη συμμετοχή της περιοχής μας στα σχέδιά τους.

Σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια της Τρίτης 8 Μάρτη, που διοργανώνουν τα ταξικά Σωματεία, ο Σύλλογος Γυναικών και η Επιτροπή Ειρήνης.

Σε διαρκή αγώνα για να κλείσουν οι βάσεις σε ολόκληρη τη χώρα και στην Αλεξανδρούπολη.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ούτε καν να το σκεφτεί να στείλει έστω έναν στρατιώτη ή αξιωματικό εκτός συνόρων!

Να μη μείνει κανείς αμέτοχος!

Καλούμε το λαό να μην επιτρέψει να γίνει η χώρα μας θύτης αλλά ούτε και θύμα. Να μην διαλέξουμε στρατόπεδο ληστών!».

Προηγούμενο άρθροΤάκης Θεοδωρικάκος: «Υπερασπίζουμε το εθνικό συμφέρον τα σύνορα και τις αξίες της Ευρώπης»
Επόμενο άρθροΣεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος: “Κάθε πόλεμος εἶναι παρανοϊκός, φέρνει πόνο, θλίψη, θάνατο”