Δυστυχώς για μία ακόμη φορά οι καιρικές συνθήκες έρχονται να δώσουν ένα σημαντικό χτύπημα στους παραγωγούς σε μία δύσκολη γι’ αυτούς συγκυρία.

Κυριολεκτικά σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες της περιοχής μας που είδαν την Κυριακή 24 Απρίλη 2016 να καταστρέφονται μέσα σε λίγα λεπτά μερικές δεκάδες χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες σιτηρών, βαμβακιού, ηλίανθου, μηδικής, αμπέλια, δενδρώδη κ.α από ισχυρή χαλαζόπτωση που συνοδεύονταν από έντονη βροχόπτωση και δυνατό αέρα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η καταστροφή ήταν ολοκληρωτική και οι αγρότες ετοιμάζονται για επανασπορά με αποτέλεσμα το κόστος σποράς να διπλασιάζεται και να έχουμε και οψίμιση των καλλιεργειών.

Ιδιαίτερα ανησυχούν οι καλλιεργητές της μηδικής που ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει ζημιές πριν από την 15η Μαϊου

Η Οργάνωση Ορεστιάδας του ΚΚΕ καλεί το Υπουργείο Γεωργίας άμεσα να παρέμβει για να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να γίνουν από τον ΕΛΓΑ άμεσα οι εκτιμήσεις για το σύνολο των ζημιών , με έγκαιρη πρόσληψη του απαραίτητου γεωτεχνικού προσωπικού.

Προηγούμενο άρθροΣτις 10 Μαΐου 1956, ο Μιχαλάκης Καραολής και ο Ανδρέας Δημητρίου απαγχονίστηκαν στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας
Επόμενο άρθροΗ ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗ «ΣΧΟΛΗ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ» Η «ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ» ΕΙΧΕ ΧΑΘΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ