ΚΚΕ: Καθυστερεί η αποτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ

Δημοσιεύτηκε στις: at 18:07
359 0

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά οι καιρικές συνθήκες έρχονται να δώσουν ένα σημαντικό χτύπημα στους παραγωγούς σε μία δύσκολη γι’ αυτούς συγκυρία.

Κυριολεκτικά σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες της περιοχής μας που είδαν την Κυριακή 24 Απρίλη 2016 να καταστρέφονται μέσα σε λίγα λεπτά μερικές δεκάδες χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες σιτηρών, βαμβακιού, ηλίανθου, μηδικής, αμπέλια, δενδρώδη κ.α από ισχυρή χαλαζόπτωση που συνοδεύονταν από έντονη βροχόπτωση και δυνατό αέρα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η καταστροφή ήταν ολοκληρωτική και οι αγρότες ετοιμάζονται για επανασπορά με αποτέλεσμα το κόστος σποράς να διπλασιάζεται και να έχουμε και οψίμιση των καλλιεργειών.

Ιδιαίτερα ανησυχούν οι καλλιεργητές της μηδικής που ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει ζημιές πριν από την 15η Μαϊου

Η Οργάνωση Ορεστιάδας του ΚΚΕ καλεί το Υπουργείο Γεωργίας άμεσα να παρέμβει για να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να γίνουν από τον ΕΛΓΑ άμεσα οι εκτιμήσεις για το σύνολο των ζημιών , με έγκαιρη πρόσληψη του απαραίτητου γεωτεχνικού προσωπικού.

Σχετικά άρθρα

Με αφορμή την ανέλκυση της βυθοκόρου “Όλγα” – Ποιο είναι το τίμημα της εθνικής κυριαρχίας; (γράφει o Δημήτρης Μακροδημόπουλος)

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Σεπτεμβρίου 2019 0
Σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την αμερικανική πρεσβεία  στις 13 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι της Αλεξ/πολης με αφορμή την ανέλκυση της…

Το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο Διδυμότειχο

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Ιανουαρίου 2020 0
Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο Διδυμότειχο 10.30: Άφιξη της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας,…

Επεισόδια στον φράχτη στον Εβρο – Δακρυγόνα και ξύλο ανάμεσα σε ΜΑΤ και διαδηλωτές Πηγή: www.iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε από: - 31 Οκτωβρίου 2015 0
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το Σάββατο το απόγευμα στις Καστανιές του Έβρου, όταν 500 περίπου νεαροί που συμμετέχουν στην κινητοποίηση του…