ΚΚΕ – ΚΝΕ: Όχι στα σχέδια κυβέρνησης – ιμπεριαλιστών, Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από την Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:48
549 0

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στα σχέδια κυβέρνησης – ιμπεριαλιστών, Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από την Ελλάδα», πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, μπροστά από το δημαρχείο, μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στα πλαίσια των πολύμορφων δράσεων σε όλη τη χώρα, στις πόλεις που υπάρχουν στρατιωτικές βάσεις ή σχεδιάζονται να δημιουργηθούν νέες.

Στην ομιλία του ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Αν.Μακεδονίας και Θράκης, μεταξύ άλλων σημείωσε πως «από εδώ την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες διαδηλώνουμε ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, σε μια απέραντη βάση και στρατηγείο του θανάτου. Εναντιωνόμαστε στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που στην ουσία έχουν τη στήριξη και των υπόλοιπων κομμάτων της αστικής αντιπολίτευσης. Βροντοφωνάζουμε: “Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από την Ελλάδα”. Καλούμε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα τον λαό, τη νεολαία για να ακυρώσουν τα επικίνδυνα σχέδια κυβέρνησης και ΝΑΤΟ, για να σημάνει ξεσηκωμός απέναντι στην πολιτική που μετατρέπει τη χώρα μας σε σημαιοφόρο των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών».

Τόνισε επίσης πως «η Αλεξανδρούπολη και ειδικά το λιμάνι της μετατρέπεται σε βάση υποδοχής, συναρμολόγησης ΝΑΤΟικών ελικοπτέρων, αλλά και πιθανά κέντρου ηλεκτρονικής επιτήρησης της Μαύρης Θάλασσας και των στενών του Βοσπόρου, δηλαδή και δημιουργία ειδικού ρόλου στη βάση για τον περιβόητο ηλεκτρονικό πόλεμο. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει δοκιμαστεί και έχει πάρει άριστα πέρα από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και στις σχέσεις της με άλλα κράτη δολοφόνους, όπως αυτό του Ισραήλ που εξοντώνει τον παλαιστινιακό λαό. Αφού πέρα από τη στρατηγική σχέση στην οικονομία, έχει προχωρήσει σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και έχει φτάσει ως το σημείο να αξιοποιεί το ρώσικο σύστημα αεράμυνας “S300”, έτσι ώστε να εκπαιδεύει Ισραηλινούς πιλότους να το αποφεύγουν. Σύστημα που όλος τυχαίος το διαθέτει η Συρία και το Ιράν. Αυτό θα πει φιλία».

Υπογράμμισε πως «από την περιοχή μας περνάει ήδη ένας αγωγός με ρώσικο φυσικό αέριο και τώρα θα περάσει ο ΤΑΠ, αυτό πέρα από τις προσωρινές θέσεις εργασίας, τι άλλο άφησε στον τόπο; Η υπόσχεση για οικιακό φυσικό αέριο το ξέρετε ότι δε θα καλύψει ούτε το 1/5 του πληθυσμού και φυσικά με πανάκριβη φορολογία, όπως το πετρέλαιο. Πουθενά σε καμιά συμφωνία δεν εξασφαλίστηκε αέριο σε φτηνότερη τιμή για τα λαϊκά νοικοκυριά» και απευθυνόμενος στους εργαζόμενους του ΤΑΠ, που δούλευαν στους -10 βαθμούς πέρυσι αναρωτήθηκε «πόσοι εργαζόμενοι έχουν απολυθεί χωρίς αποζημίωση, πόσοι δε θα εντάσσονταν στα βαρέα και ανθυγιεινά από τα εργοτάξια αν δεν υπήρχαν οι ταξικές δυνάμεις να διεκδικήσουν μαζί σας;».

Επίσης, σημείωσε ότι «τα στελέχη του ΤΑΠ και τα “παπαγαλάκια” της πρεσβείας των ΗΠΑ στην περιοχή διέδιδαν και διαδίδουν ότι όπου περνάν οι αγωγοί δε γίνονται πόλεμοι γιατί τους προστατεύει το ΝΑΤΟ. Λέγανε και λένε παραμύθια για μικρά παιδιά, αφού ο καθένας βλέπει και ξέρει για ποιο λόγο και που γίνονται οι πόλεμοι, πως οι πηγές και οι δρόμοι ενέργειας είναι το “μήλον της έριδος” για αντικρουόμενα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Σε λίγο θα μας λένε να πάμε να ξαπλώσουμε και στον αγωγό αν γίνει κανένας πόλεμος γιατί εκεί δεν πέφτουν βόμβες. Γιατί αυτοί πρέπει να πανηγυρίζουν που γεμίζει η χώρα από βάσεις; Μήπως πρέπει να πιστέψουμε την ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ πως οι βάσεις θα φέρουν την ειρήνη και την ευημερία, όπως μας έλεγε και ο δήμαρχος της πόλης, αλλά και άλλοι παράγοντες που διαφήμιζαν και διαφημίζουν το λιμάνι και την περιουσία του λαού σαν να είναι χωράφι τους για πώληση; Από πότε οι βάσεις από υποδομές πολέμου και καταστροφής έγιναν παράγοντες ειρήνης; Αλήθεια αν είναι έτσι γιατί η Κύπρος που έχει δώσει για βάσεις το 6% του εδάφους της, γιατί δέχτηκε εισβολή και παραμένει σε κατοχή;».

Ο Δημήτρης Παπατολίδης είπε ακόμα ότι «κάθε Έλληνας στρατευμένος και στέλεχος χρειάζεται να είναι δίπλα στον αγωνιζόμενο λαό, το κίνημα ειρήνης, τα συνδικάτα που παλεύουν για την πραγματική ειρήνη και ευημερία κόντρα στα σχέδια του ιμπεριαλισμού. Για να έχει μοναδικό σκοπό ο στρατός την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Να μην έχει καμιά εμπιστοσύνη στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν. Να απομονώσει και να πετάξει στα σκουπίδια της ιστορίας τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, αυτούς που θαυμάζουν τους φονιάδες και βασανιστές του ελληνικού λαού, που οι πολιτικοί πρόγονοί τους ήταν συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων. Αυτοί που έχουν κορνίζα του Τσολάκογλου και των ταγμάτων ασφαλείας και όχι στρατιωτικούς όπως ο Σαράφης, ο Οθωναίος και εκατοντάδες άλλοι που σήκωσαν ανάστημα και πέρασαν με το λαό δημιουργώντας τον ηρωικό ΕΛΑΣ.

Ο λαός μας να γίνει πρωταγωνιστής και να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Παλεύοντας στο πλευρό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ:

Να μην χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα.

Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.

Καμιά συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να δυναμώσει η κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.

Η αναγκαιότητα να δυναμώσει ο αντιμονοπωλιακός – αντικαπιταλιστικός αγώνας προβάλλει καθημερινά πιο έντονα.

Προβάλλει μέσα από τα οξυμένα εργατικά, λαϊκά προβλήματα την πάλη για την κατάργηση των μνημονικών νόμων, για τις ΣΣΕ και αυξήσεις στους μισθούς, για τις συντάξεις και τα άλλα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Το ΚΚΕ τονίζει πως ο αρνητικός συσχετισμός μπορεί και πρέπει να αλλάξει με την πάλη του λαού μας, με την πάλη των άλλων λαών.

Τα εργοστάσια, τα ναυπηγεία, οι μεταφορές, οι τηλεπικοινωνίες, οι τράπεζες, όλα τα οικονομικά εργαλεία και κάθε κοινωνική υπηρεσία μπορούν να υπηρετούν το λαό μας αν η οικονομία σταματήσει να κινείται με βάση τα κέρδη των καπιταλιστών και μπει σε λειτουργία με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών όλων των εργαζομένων, της νεολαίας, των απόμαχων της δουλειάς.

Ο δρόμος της πάλης του λαού θα βγάλει ως εκεί. Ως την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, την εργατική εξουσία, που θα εξαλείψει και τις αιτίες που προκαλούν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Ο λαός μας έχει δείξει στο παρελθόν τη δύναμή του».

Καταλήγοντας, ανέφερε: «Πρόσφατα τιμήσαμε τον μεγαλειώδη αγώνα της απελευθέρωσης της Αθήνας από τον Ελληνικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό.

Σε λίγες μέρες θα τιμήσουμε το πραγματικό “ΟΧΙ”. Αυτό που είπε ο λαός μας στον ιταλογερμανικό φασισμό, πριν 78 χρόνια, γράφοντας την ηρωική εποποιία της Εθνικής Αντίστασης, με μπροστάρη το ΚΚΕ.

Και σήμερα μπορεί και πρέπει να δείξει τη δύναμή του!

Αυτό μπορεί να το κάνει καθημερινά, στις μάχες που δίνουμε στα συνδικάτα, στο μαζικό κίνημα, στους δρόμους του αγώνα, στην απεργία στις 14 Νοέμβρη, στους αγώνες που θα ακολουθήσουν».

Αμέσως μετά, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής στην Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Ιανουαρίου 2018 0
Τό τριήμερον ἀπό 17ης ἕως 19ης ὁδεύοντος μηνός Ἰανουαρίου ἀρξαμένου ἔτους 2018, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας καί Κομοτηνῆς εὐγενῶς προσκληθείς ὑπό τοῦ…