Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Στολτίδη και Δελή για την πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης αναφορικά με την στέγαση του Καλλιτεχνικού Σχολείου στο κτίριο του παλιού ΠΕΚ στην αυλή των γυμνασίων:

“Την Δευτέρα 14/11/2022, με διαδικασία “fasttrack”, η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης μέσα σε ελάχιστη ώρα οργάνωσε δια περιφοράς ψηφοφορία του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, για να αποφασίσει τη στέγαση Καλλιτεχνικού Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις στο χώρο των σχολικών συγκροτημάτων της οδού 14ης Μαΐου. Η όλη διαδικασία επιλέχθηκε για να μην υπάρξουν ερωτήσεις και πολύ περισσότερο αντιδράσεις, γιατί ο χώρος που προορίζεται για το νέο σχολείο χρησιμοποιείται ήδη από το 3ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης και στεγάζει 4 τμήματα της Α΄ τάξης, 2 εργαστήρια πληροφορικής, 1 τεχνολογίας και αίθουσα μουσικής. Πρόκειται δηλαδή για συστέγαση σχολείων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς.

Το 2021 το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης είχε συμφωνήσει στην ίδρυση Καλλιτεχνικού σχολείου, με την προϋπόθεση ότι θα στεγαστεί σε δικό του, σύγχρονο κτήριο που θα ανταποκρίνεται στις ειδικές απαιτήσεις αυτού του σχολείου(αίθουσα χορού, θεάτρου, κινηματογράφου κλπ). Αυτή η απόφαση σήμερα καταστρατηγείται, χωρίς καν να ρωτηθούν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι(εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς).

Διαβάστε ακόμη :   Απάντηση Κολγιώνη για τα νεκροταφεία των Φερών

Η στέγασή του νέου σχολείου δεν θα πρέπει να δημιουργεί πρόβλημα σε άλλη σχολική μονάδα πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας και σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ιδρυθεί με τη λογική του προσωρινού. Με την ίδια λογική φτιάχτηκε και το Μουσικό σχολείο Αλεξανδρούπολης και σήμερα, 7 χρόνια μετά, δεν επαρκούν ούτε οι προκάτ αίθουσες. Αυτές οι πρόχειρες αποφάσεις θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία του 3ου Γυμνασίου στο οποίο πέρυσι έγιναν συγχωνεύσεις τμημάτων,  ενώ φέτος, προς το παρόν, αναβλήθηκαν.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση, ώστε :

– Να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη και πρόχειρη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης για τη στέγαση του Καλλιτεχνικού Σχολείου

– Να εξασφαλιστεί η στέγαση του Καλλιτεχνικού Σχολείου χωρίς να προκύπτουν προβλήματα από τη συστέγασή του με άλλα

– Να ξεκινήσει άμεσα η ανέγερση νέων σύγχρονων σχολικών μονάδων που να καλύπτουν πλήρως όλες τις εκπαιδευτικές και λειτουργικές ανάγκες του Καλλιτεχνικού και του Μουσικού Σχολείου, καθώς και τις ιδιαίτερες ανάγκες που προκύπτουν από τη φύση και το ωρολόγιο πρόγραμμά τους”.

Προηγούμενο άρθροΧάρης Στάμος: “Με το Νομοσχέδιο ο γιατρός του ΕΣΥ μπορεί να έχει ιατρείο εκτός νοσοκομείου… αλλά ο ασθενής θα πληρώνει πλέον…”
Επόμενο άρθροΗ Αλεξανδρούπολη γιορτάζει τον Πολιούχο και Προστάτη της, Άγιο Νικόλαο