ΚΚΕ: Σε πλήρη εγκατάλειψη τα αποστραγγιστικά δίκτυα στο Έβρο

Δημοσιεύτηκε στις: at 9:41 πμ
271 0

Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένες τις ανησυχίες των αγροτών που βλέπουν για άλλη μια χρονιά να έρχεται ο χειμώνας και τα κανάλια αποστράγγισης και απορροής των υδάτων να είναι ακαθάριστα, να εμποδίζεται η απορροή των τοπικών νερών προς τον Έβρο και τ’ άλλα ποτάμια και να προκαλούνται κατ’ επανάληψη πλημμύρες και εκτεταμένες καταστροφές σε καλλιέργειες και υποδομές.

Πρόκειται για καταστροφές που είναι αποτέλεσμα της ανυπαρξίας των απαραίτητων εγγειοβελτιωτικών έργων και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, έργων δηλαδή που δεν είναι επιλέξιμα και συνεπώς δεν χρηματοδοτούνται ούτε από τα ταμεία της Ε.Ε. ούτε από τον κρατικό προϋπολογισμό. Είναι όμως έργα αναγκαία για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας.

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ παλιότερα, αλλά και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σήμερα είναι τεράστιες, γιατί διαχρονικά αρνούνται να χορηγήσουν τα απαραίτητα κονδύλια για να καθαριστούν τα κανάλια και να μην είναι εκτεθειμένες καλλιέργειες και υποδομές στις πρώτες βροχές. Φυσικά ευθύνες βαραίνουν και τις Δημοτικές και Περιφερειακές αρχές που χρόνια τώρα αποδέχονται αυτή την πολιτική και δεν διεκδικούν τα αναγκαία κονδύλια.

Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ καλεί τους αγρότες να βγάλουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα, μπροστά τους έχουν μια πολιτική ανάλγητη, που μόνιμα έχει εκτός των προτεραιοτήτων της ζωτικής σημασίας ανάγκες τους στο όνομα της «δημοσιονομικής προσαρμογής» των «δυνατοτήτων της χώρας» κλπ, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και με αγώνες να απαιτήσουν να γίνουν όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα για να προστατευθούν ζωές και περιουσίες. Να διεκδικήσουν μια πολιτική που θα έχει στο κέντρο της προσοχής της τις λαϊκές ανάγκες.

Σχετικά άρθρα

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΜΘ: “Απόρριψη των δικαιούχων συντάξεων χηρείας κι αναπηρίας, από την εξισωτική αποζημίωση του 2019 και οι πραγματικοί λόγοι αύξησης των δικαιούχων και του κονδυλίου, από το 2016”

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Φεβρουαρίου 2020 0
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΜΘ Θέμα : ’’ Απόρριψη των δικαιούχων συντάξεων χηρείας κι αναπηρίας, από την εξισωτική αποζημίωση του 2019 και…

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΟΤΟΚΩΝΥΜΙΑ – ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΑ ΣΤΙΣ ΟΚΤΩ ΩΔΕΣ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ (γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς Θεολόγος)

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Απριλίου 2019 0
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΟΤΟΚΩΝΥΜΙΑ – ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΑ ΣΤΙΣ ΟΚΤΩ ΩΔΕΣ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ   Οι υμνογραφικού οικολογικού περιεχομένου λυρικές και γλαφυρές εκφράσεις και…

Δείτε τα μέτρα που θα εφαρμοστούν καθόλη τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου στον Έβρο

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Ιουνίου 2016 0
Με την 850/23-6-2016 (ΑΔΑ: 60ΥΔ7ΛΒ-ΤΞΕ) Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημητρίου Πέτροβιτς, ως Προέδρου του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ορίζονται τα…

Αναστασία Γκαρά: “Δόθηκε λύση στο ζήτημα της αδυναμίας χρήσης ηλεκτρονικού χρήματος για τους δικαιούχους σε τραπεζικούς λογαριασμούς που τελούν υπό κατάσχεση”

Δημοσιεύτηκε από: - 27 Ιουλίου 2017 0
Άμεσα λύθηκε το θέμα με τους κατασχεμένους λογαριασμούς που ανέδειξε πρόσφατα η κα. Γκαρά με την ερώτηση προς το Υπουργείο…