ΚΚΕ: Σε πλήρη εγκατάλειψη τα αποστραγγιστικά δίκτυα στο Έβρο

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:41
397 0

Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένες τις ανησυχίες των αγροτών που βλέπουν για άλλη μια χρονιά να έρχεται ο χειμώνας και τα κανάλια αποστράγγισης και απορροής των υδάτων να είναι ακαθάριστα, να εμποδίζεται η απορροή των τοπικών νερών προς τον Έβρο και τ’ άλλα ποτάμια και να προκαλούνται κατ’ επανάληψη πλημμύρες και εκτεταμένες καταστροφές σε καλλιέργειες και υποδομές.

Πρόκειται για καταστροφές που είναι αποτέλεσμα της ανυπαρξίας των απαραίτητων εγγειοβελτιωτικών έργων και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, έργων δηλαδή που δεν είναι επιλέξιμα και συνεπώς δεν χρηματοδοτούνται ούτε από τα ταμεία της Ε.Ε. ούτε από τον κρατικό προϋπολογισμό. Είναι όμως έργα αναγκαία για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας.

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ παλιότερα, αλλά και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σήμερα είναι τεράστιες, γιατί διαχρονικά αρνούνται να χορηγήσουν τα απαραίτητα κονδύλια για να καθαριστούν τα κανάλια και να μην είναι εκτεθειμένες καλλιέργειες και υποδομές στις πρώτες βροχές. Φυσικά ευθύνες βαραίνουν και τις Δημοτικές και Περιφερειακές αρχές που χρόνια τώρα αποδέχονται αυτή την πολιτική και δεν διεκδικούν τα αναγκαία κονδύλια.

Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ καλεί τους αγρότες να βγάλουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα, μπροστά τους έχουν μια πολιτική ανάλγητη, που μόνιμα έχει εκτός των προτεραιοτήτων της ζωτικής σημασίας ανάγκες τους στο όνομα της «δημοσιονομικής προσαρμογής» των «δυνατοτήτων της χώρας» κλπ, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και με αγώνες να απαιτήσουν να γίνουν όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα για να προστατευθούν ζωές και περιουσίες. Να διεκδικήσουν μια πολιτική που θα έχει στο κέντρο της προσοχής της τις λαϊκές ανάγκες.

Σχετικά άρθρα

Αθανάσιος Βίτσας-Δήμαρχος Σαμοθράκης: Δύσκολα ερωτήματα στον κύριο Μανούση και απαντήσεις στα δικά του

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Ιανουαρίου 2019 0
Κύριε Μανούση, Το γραφείο του Δημάρχου είναι ανοικτό για όλους, φυσικά και για εσάς όταν πραγματικά θελήσετε να το αξιοποιήσετε.…

Αυτοί είναι οι 11 Τούρκοι που συνελήφθησαν με αντιαρματικά… στα Σεπόλια

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Μαρτίου 2020 0
Ένα ακόμα κρησφύγετο της τουρκικής οργάνωσης DHKP-C, 11 μέλη της οποίας συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, κατά την επιχείρηση…