ΚΚΕ: Oικονομική στήριξη των εργαζομένων σε τουρισμό – επισιτισμό

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:51
151 0

Την οικονομική στήριξη των εργαζομένων του τουριστικού – επισιτιστικού κλάδου, ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη βουλή 5 βουλευτές του ΚΚΕ.

Το κείμενο της ερώτησης:

Χιλιάδες εργαζόμενοι του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου θα μείνουν αυτή τη δύσκολη περίοδο εκτός οικονομικής στήριξης. Παρόλο που έχει τροποποιηθεί ο νόμος για την επιδότηση ανεργίας και απαιτείται τυπικά η συμπλήρωση 50 ενσήμων, στην πράξη αρκετοί από τους εργαζόμενους αποκλείονται.

Πρόκειται για:

Α) Χιλιάδες εργαζόμενους του Τουρισμού που έκαναν μονομερή αίτηση αναστολής σύμβασης τους μήνες Μάιο και Ιούνιο και μετά δεν δούλεψαν λόγω της εργοδοτικής παραβατικότητας.

Β) Χιλιάδες εποχικά εργαζόμενους στον Επισιτισμό που είτε δεν δούλεψαν φέτος καθόλου είτε δεν συγκέντρωσαν τα απαιτούμενα ένσημα (κυρίως περσινά, αφού αυτή η κατηγορία εργαζομένων δεν είχε δικαίωμα μονομερούς αναστολής και ένσημα το 2020).

Γ) Χιλιάδες εργαζόμενους που πήραν πέρυσι επίδομα ανεργίας και τις παρατάσεις αυτού, με αποτέλεσμα να υπερβαίνουν το πλαφόν των 400 ημερών επιδότησης κατά την τελευταία 4ετία, όπως ορίζεται από τη διάταξη του νόμου περί εποχικής επιδότησης ανεργίας.

Δ) Χιλιάδες εργαζόμενοι που θα έβγαιναν για πρώτη φορά στα ταμεία ανεργίας, οι οποίοι όμως δεν συγκεντρώνουν τα απαιτούμενα 80 ένσημα από το προηγούμενο έτος, καθώς πέρυσι ο κλάδος δεν δούλεψε.

Ε) Αρκετούς εργαζόμενους για τους οποίους ακόμα δεν εμφανίζονται τα ένσημα των μονομερών συμβάσεων εργασίας του 2020, αλλά ακόμα και σε λίγους που έχουν εμφανιστεί οι μήνες Σεπτέμβριος και Οκτώβριος τα ένσημα του Οκτωβρίου είναι με άλλον κωδικό και οι κατά τόπους ΕΦΚΑ τους ενημερώνουν πως τα ένσημα αυτά είναι μόνο συντάξιμα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει για την οικονομική στήριξη των εργαζομένων του κλάδου, με την άμεση καταβολή του επιδόματος ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Οι Βουλευτές

Κατσώτης Χρήστος

Κομνηνάκα Μαρία

Λαμπρούλης Γιώργος

Στολτίδης Λεωνίδας

Συντυχάκης Μανώλης

Σχετικά άρθρα

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Ανάπτυξη …. αλά ΣΥΡΙΖΑ στην Σαμοθράκη μετά την επίσκεψη του (6/1) Αλέξη Τσίπρα: κλείνει το τοπικό υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας!”

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Ιανουαρίου 2019 0
Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, επισυνάπτοντας επιστολές του…

Απλές σκέψεις για τη Σημαία. Υπάρχει Δημόσια και Ιδιωτική Σημαία; (του Ν.Παπανικολόπουλου)

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Δεκεμβρίου 2016 0
Πριν λίγες μέρες, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, εξέφρασε την άποψη ότι έχει διαφορά η σημαία…

Η ΔΕΥΑΑ δίπλα στον πολίτη

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Μαρτίου 2021 0
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τους πολίτες ότι : Η Δ.Ε.Υ.Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ στο κτίριο Διοίκησης λειτουργεί από τις…

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ – ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΝ ΧΡΟΝΙΚΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΑΚΗΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Αυγούστου 2018 0
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΝ ΧΡΟΝΙΚΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΑΚΗΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ Όταν ο μελετητής…