«Κλείδωσε» η θητεία στον στρατό: 12μηνο στην ενδοχώρα – 9μηνο στην παραμεθόριο!

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:47
68 0

Το υπουργείο Άμυνας φαίνεται πως καταλήγει σε 12μηνη θητεία για όσους υπηρετούν στην ενδοχώρα και 9μηνη για εκείνους που θα υπηρετούν στην παραμεθόριο, ενώ φαίνεται πως απομακρύνεται το σενάριο της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18!

Σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία της χώρας εισηγείται 12μηνη θητεία και υποχρεωτική στράτευση στα 18, το υπουργείο Άμυνας, ωστόσο, καταλήγει στην εφαρμογή του λεγόμενου «διζωνικού συστήματος».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΣΚΑΪ, έχει «κλειδώσει» πως όσοι υπηρετούν στην παραμεθόριο θα κάνουν θητεία 9 μηνών, ενώ όσοι κάνουν θητεία σε αστικά κέντρα στην ενδοχώρα θα υπηρετούν για 12 μήνες!

Όσο για την υποχρεωτική στράτευση στα 18, το σενάριο αυτό φαίνεται πως απομακρύνεται, καθώς προκύπτουν δύο σημαντικά ζητήματα, που καθιστούν δύσκολη την υλοποίηση του: Το πρώτο έχει να κάνει αφενός με τη στράτευση επιστημόνων, που δεν θα υφίσταται, αν επικρατήσει η στράτευση αμέσως μετά την ενηλικίωση και αφετέρου το πώς θα καταστεί εφικτή η υποδοχή χιλιάδων νέων που θα κληθούν να υπηρετήσουν.

Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μια αλλαγή στα όρια μέχρι τα οποία θα μπορεί κάποιος να παίρνει αναβολή στράτευσης.

ΠΗΓΗ www.gazzetta.gr

Σχετικά άρθρα

Την Τρίτη η καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στον Δήμο Ορεστιάδας (και άλλους 29 Δήμους)

Δημοσιεύτηκε από: - 31 Οκτωβρίου 2016 0
Την Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων  του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» για το μήνα Οκτώβριο…

Δ. Παπατολίδης: “Στους δήμους και τις Περιφέρειες χρειάζονται άνθρωποι ταγμένοι στα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι των μεγαλοεργοδοτών”

Δημοσιεύτηκε από: - 31 Ιανουαρίου 2019 0
Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από ανθρώπους που διατρανώνουν ότι είναι ταγμένοι…

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Διδυμοτείχου: Η Υπουργός Εργασίας μάλλον αδιαφόρησε για τα προβλήματα μας – Κοινοβουλευτική Αναφορά κατέθεσε ο Δημοσχάκης

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Φεβρουαρίου 2017 0
To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Διδυμοτείχου καταδικάζει το γεγονός ότι η Υπουργός Εργασίας επισκέφθηκε τα Εργατικά Κέντρα Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, αλλά όχι του…