Σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοφώνου Darik της Σόφιας, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Φιλιππούπολη θα τερματίσει τη λειτουργία του στα τέλη Ιανουαρίου.

Ο καινούργιος Έλληνας Πρόξενος Νικόλαος Παπαγεωργίου παρέμεινε επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής για λίγους μόνο μήνες.

Η περιοχή δικαιοδοσίας του Γενικού Προξενείου στο Πλόβντιβ περιλαμβάνει τους Νομούς Μπουργκάς, Ντόμπριτς, Γκάμπροβο, Χάσκοβο, Κίρτζαλι, Πάζαρτζικ, Πλόβντιβ, Σούμεν, Ράζγκραντ, Ρούσε, Σιλίστρα, Σλίβεν, Σμόλιαν, Στάρα Ζαγκόρα, Ταργκόβιστε, Γιάμπολ, Βάρνα και Βελίκο Τύρνοβο.

Από την Ελληνική Πρεσβεία στη Σόφια δεν έχουν κοινοποιήσει τους επίσημους λόγους για την απόφαση αυτή, επιβεβαίωσαν όμως τις πληροφορίες ότι το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Φιλιππούπολη θα τερματίσει τη λειτουργία του από τις 29 Φεβρουαρίου του 2016.

Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες, η λειτουργία της διπλωματικής αποστολής διακόπτεται προσωρινά.

Το Προξενείο θα δέχεται επισκέπτες και αιτήσεις έκδοσης θεωρήσεων μέχρι τις 29 Ιανουαρίου του 2016.

Μετά την ημερομηνία αυτή οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στο Προξενικό Γραφείο της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σόφια (οδ. „Ευλόγκη Γκεοργκίεφ“ 103, τηλέφωνα: 00359 02 9691753, 00359 02 9691755 και 00359 02 9691758), ανακοίνωσε η Μαρία Τυροπώλη, σύμβουλος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σόφια.

www.sofiatimes.com

Προηγούμενο άρθροΣήμερα στις 20:00 το παιχνίδι του Εθνικού με τη Σπαρτάκ Λιγκ στη Σερβία
Επόμενο άρθροΒασικά συμπεράσματα που προέκυψαν από την ολοκλήρωση των εργασιών του Συνεδρίου «Μοντέλα Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων και ο Ρόλος των Ο.Τ.Α. – Εκτίμηση Χωρικών, Πληθυσμιακών και Οικονομικών Παραμέτρων»