Κοινές Δράσεις Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:13
649 0
Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως εν όψει των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου ανακοινώνει τις σημαντικές δράσεις που διενεργήθηκαν σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κατά την Κυριακή 17 και Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017.
Συγκεκριμένα:
• Τὴν Κυριακή 17 Δεκεμβρίου διανεμήθηκαν είδη βρεφικής υγιεινής και διατροφής στα γενηθέντα εντός του 2017 στη Σαμοθράκη τέκνα, καθώς και δέματα με είδη διατροφής σε 45 άπορες οικογένειες του νησιού. Επιπλέον διανεμήθηκε γραφική ύλη σε όλα τα παιδιά των δημοτικών σχολείων του νησιού.

• Την ίδια ημέρα ο Μητροπολίτης μας μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα επισκέφθηκαν την Μαιευτική και Παιδιατρική Κλινική του Π.Γ.Ν. Έβρου, στις οποίες προσέφεραν 60 κιβώτια βρεφικού υλικού με είδη υγιεινής και διατροφής. Τα είδη αυτά, παρουσία του Διοικητού του Νοσοκομείου κ. Αδαμίδη, παρεδόθησαν στον Καθηγητή κ. Χατζημιχαήλ, Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής.

• Το απόγευμα της Κυριακής ο κ. Δήμτσας διένειμε δέματα με τρόφιμα σε 186 άπορες οικογένειες της Μητροπόλεώς μας στην Αλεξανδρούπολη και στις Φέρες στα πλαίσια του προγράμματος «Μαζί όπου υπάρχει ανάγκη» που πραγματοποιεί η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» μαζί με τα Supermarkets ΜΑΣΟΥΤΗΣ.

• Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου το πρωί διανεμήθηκαν σε συνολικά εκατόν πενήντα οικογένειες δέματα με αντίστοιχο υλικό βρεφικής διατροφής και υγιεινής σε όλα τα τέκνα που γεννήθηκαν από 01-07-2017 και μέχρι σήμερα και είναι εγγεγραμμένα στα δημοτολόγια εντός των ορίων της Περιφερείας της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.
Η Εκκλησία μας επέλεξε τις άγιες αυτές ημέρες των Χριστουγέννων, που γεννήθηκε ο Θεός ως άνθρωπος και στο πρόσωπό Του ενσαρκώθηκε η αγάπη, η ενότητα, η αγνότητα και η θυσία, για να πράξει ό,τι θεωρεί καθήκον της στις ελληνικές οικογένειες της περιοχής μας και κατά τις πρώτες ημέρες ζωής των παιδιών τους.
Ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της προς το σεπτό πρόσωπο του Προκαθημένου της Εκκλησίας μας Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο οποίος δείχνει ανύστακτο ενδιαφέρον και ιδιαίτερη αγάπη προς την ακριτική μας περιοχή και εν γένει τη Θράκη μας. Ευχαριστίες εκφράζει και προς τον Γενικό Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, ο οποίος εμπνεόμενος από τον Μακαριώτατο και χωρίς να φείδεται κόπων, βρίσκεται πάντοτε στο πλάι μας στηρίζοντας το έργο της τοπικής μας Εκκλησίας.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Σχετικά άρθρα

Βαρουφάκης: Χαιρετίζουμε το μέτρο για την «Κάρτα Ελευθερίας» στους νέους, αλλά είναι πολύ λίγο και πολύ αργά

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Ιουνίου 2021 0
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την χορήγηση μιας προπληρωμένης κάρτας ύψους 150 ευρώ για όλους τους νέους ηλικίας 18-25 ετών που έχουν…

Ο Μέγας Βασίλειος ως ψυχοανατόμος των πνευματικών μεταπτώσεων των ανθρώπων έναντι του Θεού και των δοκιμασιών του βίου (γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Δεκεμβρίου 2018 0
Ο Μέγας Βασίλειος ως ψυχοανατόμος των πνευματικών μεταπτώσεων των ανθρώπων έναντι του Θεού και των δοκιμασιών του βίου Η υπό…

Οι Π.Ε. Έβρου-Ροδόπης-Καβάλας προβληματίζουν τους ειδικούς λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Απριλίου 2021 0
Κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε στις περιοχές που προβληματίζουν τους ειδικούς…