Προς το Προεδρείο της Βουλής

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ. Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Θέμα:  Να διασφαλιστεί η άρδευση των χωραφιών στον Νομό Έβρου

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ το Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα», στο οποίο ζητούν να διασφαλιστεί η άρδευση των χωραφιών στον Νομό Έβρου.

Αθήνα 11/04/2024

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας

Μανωλάκου Διαμάντω

 Το κείμενο που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΓΟΕΒ, με πρόσκληση του Περιφερειάρχη και παρουσία των μελών των ΔΣ των ΤΟΕΒ της περιοχής, ενημερωθήκαμε για την αρνητική εξέλιξη όσον αφορά την ανανέωση της συμφωνίας με τους Βουλγαρία, τα προβλήματα και την εμπλοκή που φαίνεται να υπάρχει, αλλά και τον κίνδυνο να αλλάξει προς το χειρότερο το καθεστώς άρδευσης που ίσχυε μέχρι τώρα.

Με αυτήν την συμφωνία, η γειτονική χώρα διοχέτευε 186 κ. εκ. νερό ετησίως στην ελληνική πλευρά, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, προκειμένου να αρδεύονται άμεσα 202.000 στρέμματα του βόρειου Έβρου και έμμεσα άλλες 80-100.000 στρέμματα της ίδιας περιοχής, αλλά και χιλιάδες ακόμη στρέμματα στον υπόλοιπο νομό.

Εδώ και σχεδόν 10 χρόνια οι Αγροτικοί Σύλλογοι στον Νομό καθώς και οι υπηρεσίες στον ΓΟΕΒ προειδοποιούσαν για το γεγονός πως θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα ώστε να μην φτάσουμε στην τελευταία στιγμή χωρίς να ξέρουμε τι θα γίνει με την άρδευση των χωραφιών μας.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η κυβέρνηση μας άφησε ξεκρέμαστους. Σαν να μην έφτανε το γεγονός πως δεν έχουμε πληρωθεί τις συνδεδεμένες, απόρροια της ΚΑΠ που μας εξαθλιώνει και μας πετά έξω από την γη μας, τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα που παράγουμε, την ακρίβεια που μας τρώει το εισόδημα αλλά και το χαράτσι στο ρεύμα στα ΤΟΕΒ που καλούμαστε να πληρώσουμε, δεν ξέρουμε τώρα και αν θα μπορούμε να ποτίσουμε τα χωράφια μας. Απαιτούμε να λυθεί το θέμα και να διασφαλιστεί η άρδευση των χωραφιών μας.

19/3/2024

Για το ΔΣ της Ομοσπονδίας

Ο Πρόεδρος

Μαργαριτίδης Γιάννης

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση προς πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την κατάθεση αιτήσεων για την ετήσια επιχορήγηση έτους 2024
Επόμενο άρθροΓεράσιμος Σαλτός: «Από την στιγμή της συλλήψεως το έμβρυο αλληλοεπιδρά με την μητέρα και συνεχίζεται με την γέννησή του»