Με επιτυχία συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιεί ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, με αντικείμενο την ενημέρωση των μαθητών γύρω από την κυνοφιλία με αρωγούς τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή σκύλων – ενεργό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών Σκύλων Ελλάδας, Μπάμπη Κουκουζέλη, την εκπρόσωπο του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής, Ευαγγελίνα Μουτουσίδου και τον υπεύθυνο του Δημοτικού Κυνοκοκομείου Πάρη Τσάρπα.

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "Κομοτ X ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ"

Οι παραπάνω κατάφεραν ν’ αναπτύξουν, την περασμένη εβδομάδα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και σήμερα στο 5ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, πολύ καλή επικοινωνία με τους μαθητές των δυο σχολείων.

Οι δύο πρώτοι συντελεστές έχουν παρακολουθήσει τέσσερα διαδικτυακά σεμινάρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

Το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στα συγκεκριμένα σχολεία περιελάμβανε θεωρητική εκπαίδευση αλλά και πρακτική στον τομέα της εξοικείωσης των παιδιών με το σκυλί, χάρη στο ειδικά εκπαιδευμένο Λαμπραντόρ ΛΕΞΙΣ που είναι η μασκότ όλων των μαθητών που την προσεγγίζουν και τη γνωρίζουν.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και άτομα που στέκονται

Το πρόγραμμα, που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, υλοποιείται σε σχολεία των δύο βαθμίδων αφού προηγούμενα οι διευθυντές επικοινωνούν με τους γονείς των μαθητών λαμβάνοντας έγγραφη έγκριση ως προς τη συμμετοχή των παιδιών.

Στοχεύει στην προαγωγή της φιλοζωίας, την εκμάθηση των υποχρεώσεων των παιδιών που επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα σκύλο από τη βόλτα και τη σωστή διατροφή μέχρι και τη φροντίδα της υγείας του, ταυτόχρονα στην εξοικείωση με το να είναι ενεργοί και συνειδητοί πολίτες.

Ο κ. Κουκουζέλης διαθέτει πλούσια εμπειρία εκπαίδευσης είτε ατομικά είτε μέσα από το φιλοζωικό σωματείο «Κιβωτός» που έχει έδρα την Αλεξανδρούπολη.

Σημαντική ήταν η στήριξη του Διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου, Γιώργου Γούλα, της υποδιευθύντριας, Σταυριάνας Σαντουρλίδου και της υποδιευθύντριας, Μαρίας Παρασκευούδη. Επίσης, από το 5ο Γυμνάσιο Κομοτηνής την ενημέρωση υποστήριξαν η Διευθύντρια, Δέσποινα Καλογεράκη καθώς επίσης η καθηγήτρια Αγγλικών, Κατερίνα Κατσούρη.

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται, εσωτερικός χώρος και κείμενο που λέει "ΑΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ"

Προηγούμενο άρθροΣυνέδριο την Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη με θέμα «Ασθένειες και ζωονόσοι μεταδιδόμενες από κουνούπια – φορείς»
Επόμενο άρθροΑπένταξη έργων του “Φιλόδημου” για να σωθεί το “Τρίτσης” ζητεί η ΚΕΔΕ. “Φρένο” σε νέες προσκλήσεις