Κοροναϊός: Το ΦΕΚ με όσα ισχύουν σε εστίαση και χώρους διασκέδασης – Μόνο καθήμενοι και αυστηρά πρόστιμα

Δημοσιεύτηκε στις: at 17:13
118 0

Σε ισχύ τέθηκαν από σήμερα Πέμπτη, τα νέα μέτρα για εστίαση και χώρους διασκέδασης, που πλέον θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους πελάτες, και βάσει των κανόνων χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Με βάση το σχετικό ΦΕΚ, τα μέτρα θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 6 το πρωί της 12ης Ιουλίου 2021, και πρέπει να τηρούνται σε κλειστούς χώρους δεξιώσεων, μουσικές σκηνές, μπουάτ, καθώς και σε εστίαση, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering, αλλά και εξωτερικούς χώρους δεξιώσεων.

Στο εξής η είσοδος στα ανοιχτά κέντρα διασκέδασης θα επιτρέπεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικό rapid test 48 ωρών, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται η πληρότητα στο 25%.

Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ

Τσουχτερά πρόστιμα

Σε όσες επιχειρήσεις διαπιστώνονται παραβάσεις, θα αναστέλλεται προσωρινά η δραστηριότητά τους από την αμέσως επόμενη ημέρα.

Συγκεκριμένα, κάθε παραβίαση όπως η μη τήρηση του όρου της απαγόρευσης όρθιων πελατών, καθώς και του ανώτατου ορίου αριθμού πελατών ανά κατάστημα, θα τιμωρείται με άμεση σφράγιση για επτά ημέρες και πρόστιμο 2.000 ευρώ για τα καταστήματα κάτω των 200 τετραγωνικών και 5.000 ευρώ για τα μεγαλύτερα.

Σε περίπτωση μάλιστα υποτροπής, το πρόστιμο θα ανεβαίνει και στις δύο περιπτώσεις στα 10.000 ευρώ, ενώ το «λουκέτο» θα μπαίνει για 15 ημέρες. Αν διαπιστωθεί, δε, και τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια για ένα μήνα.

Ειδικότερα:

Πρώτη παράβαση

  • Για τα καταστήματα, μικρότερα των 200 τ.μ. προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας από την επόμενη ημέρα της παράβασης και για επτά (7) ημερολογιακές
    ημέρες.
  • Για τα καταστήματα μεγαλύτερα των 200 τ.μ. προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο, 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας από την επόμενη ημέρα της παράβασης και για επτά (7) ημερολογιακές
    ημέρες.

Δεύτερη παράβαση

Για όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως επιφάνειας διοικητικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας από την επόμενη ημέρα της παράβασης και για δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες.

Τρίτη παράβαση

Για όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως επιφάνειας προσωρινή αφαίρεση άδειας λειτουργίας καταστήματος για εξήντα (60) ημερολογιακές ημέρες.

 

ΠΗΓΗ www.in.gr

Σχετικά άρθρα

1 Φεβρουαρίου ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Ιανουαρίου 2021 0
Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, ανοίγουν οριστικά τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, όπως ανακοίνωσε επίσημα η καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής του…

Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων (Του Δ.Μακροδημόπουλου)

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Νοεμβρίου 2019 0
Η αναγγελία κυρώσεων της ΕΕ κατά της Τουρκίας, με αφορμή όσων συμβαίνουν στην κυπριακή ΑΟΖ, συμβάλλουν στην εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών…