Με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού να αυξάνονται μέρα με την μέρα, φθάνοντας την Παρασκευή τα 190, αλλά και να εμφανίζονται σε διαφορετικές περιοχές, η ανάλυση των στοιχείων είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική. 

Από τα 190 κρούσματα κορονοϊού, τα 11 είναι χωρίς σαφές ιστορικό ταξιδιών, και επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Επίσης για 36 άτομα, η ιχνηλάτησή τους είναι υπό διερεύνηση, ενώ από τα 11 «ορφανά» κρούσματα, τα 9 έχουν εντοπιστεί στην Αττική.

Πέντε άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωλημένοι και συνολικά, στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 47 ασθενείς. Από το σύνολο των κρουσμάτων, σαράντα επτά είναι πάνω από 65 ετών, 79 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 40-44 και, όπως λένε οι επιστήμονες, σε αυτή την ομάδα αναμένουν τα περισσότερα κρούσματα.

Επίσης έχουν προσβληθεί 7 παιδιά από 0 έως 17 ετών. Γεωγραφικά η κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής: Αθήνα 85, Ηλεία 40, Αχαΐα 9, Θεσσαλονίκη 6, Ανατολική Αττική 5, Ζάκυνθος 4, Καστοριά 3. Συνολικά έχουν γίνει 2.700 εργαστηριακοί έλεγχοι, με τους 1000 να έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες 48 ώρες.

Προηγούμενο άρθροΕξαπλώνεται ο κορονοϊός και στην Τουρκία
Επόμενο άρθροΈκτακτη ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στον Δήμο Αλεξανδρούπολης