Κορωνοϊός: Ενημέρωση για την κατάσταση στα ιδρύματα της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 22:43
124 0

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων σε τροφίμους και εργαζομένους στο Ιωακείμειο Γηροκομείο, με απόφαση του Μητροπολίτου Προέδρου και των Μελών του Δ.Σ. ενημερώνει τα εξής:

1. Το διήμερο 11-12 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν από τον ΕΟΔΥ τέστ ανιχνεύσεως Covid-19 σε όλους τους τροφίμους και το προσωπικό. Με εντολή του Δ.Σ. πραγματοποιήθηκαν επιπλέον και τεστ μοριακού ελέγχου από Ιδιωτικό Εργαστήριο της πόλεώς μας, ξανά σε όλο το προσωπικό και στους τροφίμους του Γηροκομείου, καθώς και σε άτομα που κινήθηκαν το τελευταίο τετραήμερο στους χώρους του.

Μόλις πάρουμε τα τελικά αποτελέσματα των τεστ και των δυο φορέων (ΕΟΔΥ & Ιδιωτικού Εργαστηρίου) θα ενημερώσουμε με νεώτερο Δελτίο Τύπου.

Με σύσταση των υπευθύνων Υγειονομικών Υπηρεσιών, ο υπεύθυνος Ιατρός των Ιδρυμάτων μας καθηγητής κ. Ηλίας Θώδης απομόνωσε τα κρούσματα σε ιδιαίτερα δωμάτια (όπως ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο) και μέχρι στιγμής παραμένουν τελείως ασυμπτωματικά και χαίρουν άκρας ψυχικής και σωματικής υγείας.

Σε ότι αφορά στο προσωπικό του Ιωακειμείου Γηροκομείου τα θετικά κρούσματα έχουν απομακρυνθεί και βρίσκονται σε καραντίνα «κατ’ οίκον», είναι πλήρως ασυμπτωματικοί και σε άριστη ψυχοσωματική κατάσταση.

Το Ιωακείμειο Γηροκομείο λειτουργεί με το υπόλοιπο προσωπικό που είναι υγειέστατο με υψηλά μέτρα προστασίας, διαμένοντας μόνιμα μέσα στους χώρους του.

2. Στο Σταυρίδειο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός» μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα θετικό κρούσμα, μετά από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τον ΕΟΔΥ τις προηγούμενες ημέρες στους τροφίμους και στο προσωπικό. Σήμερα ολοκληρώθηκε η λήψη μοριακού τεστ από Ιδιωτικό Εργαστήριο της πόλεώς μας σε όλο το προσωπικό (80 άτομα) και σε όλους τους τροφίμους (120 άτομα). Μόλις πάρουμε τα τελικά αποτελέσματα του ιδιωτικού εργαστηρίου θα ενημερώσουμε με νεώτερο Δελτίο Τύπου.

Για τα τελικά αποτελέσματα του ΕΟΔΥ, θα ενημερωθούν προσωπικά οι συγγενείς των τροφίμων μας.

3. Με εντολή του Μητροπολίτου θα ορισθούν σήμερα υπεύθυνοι επικοινωνίας και στα δύο Ιδρύματα, όπου θα ενημερώνονται οι συγγενείς των τροφίμων μας για την πορεία της υγείας τους.

Εκζητούμε τις προσευχές όλων προς τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, τον ιατρό των ψυχών και των σωμάτων μας, ώστε ως κοινωνία να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Σχετικά άρθρα

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος ορίστηκε Επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικών της ΕΝΠΕ

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Φεβρουαρίου 2020 0
Συγκρότηση Επιτροπών Εργασίας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Συνεδρίασε σήμερα 4 Φεβρουαρίου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, όπου αποφασίστηκε…

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: “Την μείωση των φόρων ΟΛΕΣ οι άλλες παρατάξεις δεν την ψήφισαν”

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Μαΐου 2019 0
Η Λαϊκή Συσπείρωση τον Οκτώβρη του 2014 κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ολοκληρωμένη πρόταση για τα δημοτικά-ανταποδοτικά τέλη και άλλους φόρους…