Κορωνοϊός: Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:35
94 0

Οριακές αλλά και επικίνδυνες είναι πλέον οι αντοχές του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι σε αυτό.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 100 ασθενείς με Covid 19 εκ των οποίων 21 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, υπό κανονικές συνθήκες, η ΜΕΘ λειτουργούσε με εννέα κλίνες και λόγω Covid 19 επεκτάθηκαν στην παρακείμενη ΜΑΦ που είχε άλλες έξι κλίνες που δεν χρησιμοποιούνταν. Ωστόσο, όπως λένε, ούτε αυτές στάθηκαν αρκετές.

Την τελευταία βδομάδα ήδη έχουν καταληφθεί και οι επιπλέον έξι κλίνες που αναπτύχθηκαν στον χώρο της Ανάνηψης και, όπως σημειώνουν, μόλις σήμερα δόθηκε εντολή για ανάπτυξη άλλων έξι επιπλέον κλινών στον χώρο των χειρουργείων, με πεπαλαιωμένο, όπως επισημαίνουν, εξοπλισμό.

«Οι εννέα κλίνες ΜΕΘ τριπλασιάζονται και φθάνουμε συνολικά στις 27 αναπτυγμένες υπό ασφυκτική μονομερή πίεση προς τους εργαζόμενους, έχοντας προσθέσει από τον Ιούνιο 8 μόνο Νοσηλευτές Τ.Ε και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα δέκα Νοσηλευτές Δ.Ε.», συνεχίζουν και προσθέτουν:

«Σήμερα έχουμε λοιπόν 21 ανεπτυγμένες κλίνες ΜΕΘ (+6 να ετοιμάζονται..) 7 κλίνες στη μονάδα ειδικών λοιμώξεων και τέσσερις κλινικές COVID -19 που μπορούν να νοσηλεύσουν άλλους 140 ασθενείς (20 εξ’ αυτών είναι κατειλημμένες από παθολογικούς ασθενείς)».

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «παρατηρείται το οξύμωρο και άκρως επικίνδυνο φαινόμενο της παραμονής παθολογικών περιστατικών μέσα στις κλινικές Covid -19. Ήδη σε μια μόνο παθολογική κλινική καταγράφηκαν 7 θετικά περιστατικά που ταυτοποιήθηκαν ως θετικά ενώ νοσηλευόταν με άλλα ταυτόχρονα αρνητικά περιστατικά στον ίδιο θάλαμο…»

«Αν αυτό δεν αποτελεί αιτία διασποράς…τότε τι νοείται διασπορά;», αναρωτιούνται.

Παράλληλα, σημειώνουν πως περίπου 30 συνάδελφοι νόσησαν από Covid και άλλοι τόσοι βρέθηκαν σε καραντίνα μετά από ιχνηλάτηση.

«Σαν να μη έφθαναν όλα αυτά χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί είχαμε ευτυχώς μικρής διάρκειας διακοπές στην παροχή Οξυγόνου στην κλινική covid-3 και παρ’ ολίγο να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές».

Οι εργαζόμενοι ζητούν από την Διοίκηση «να πάψει να εκτελεί απλώς εντολές και να λάβει σοβαρά υπ’όψιν της τις δυνατότητες αντοχής του συστήματος στην παροχή του απαραίτητου όγκου Οξυγόνου σε απομακρυσμένες κλινικές όπως και χθες στην covid-3 ειδάλλως θα έχει και την επικείμενη ευθύνη».

Στο σημείο αυτό σημειώνουν ότι «τον μήνα Αύγουστο οι ανάγκες μας στην παροχή Οξυγόνου ήταν περίπου 700 cm3 και σήμερα ξεπερνούν τις 2000 cmm3 ημερησίως … Οι ανάγκες λοιπόν τριπλασιάστηκαν. Πριν λοιπόν θρηνήσουμε θύματα από αμέλεια καλό θα είναι να γνωρίζουμε ποιες είναι οι δυνατότητές μας και να πάψουμε να επεκτεινόμαστε έτσι απλά σε επιπλέον κλινικές Covid χωρίς τα προαπαιτούμενα».

«Επιτέλους κύριοι επαΐοντες την μάχη δεν την δίνεται μόνοι σας με ρητές και κατηγορηματικές εντολές υπό την ασφυκτική πίεση της εξάπλωσης του ιού ,την μάχη την δίνουμε όλοι μαζί και πρωτίστως οι εργαζόμενοι της ‘Α γραμμής. Μην κοφεύεται λοιπόν! Ο πόλεμος θα κερδηθεί από όλους τους εργαζόμενους και για όλους τους συμπολίτες μας με την ενίσχυση του Δημόσιου Εθνικού συστήματος Υγείας και όχι με χειροκροτήματα και παλινωδίες», καταλήγουν.

ΠΗΓΗ www.cnn.gr

Σχετικά άρθρα

Το βράδυ του Μ. Σαββάτου από τα μεγάφωνα του Δημαρχείου Αλεξανδρούπολης θα μεταδοθεί ζωντανά το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Απριλίου 2020 0
Φέτος το Πάσχα βιώνουμε τη Μεγάλη Βδομάδα των Παθών του Κυρίου μακριά από τις εκκλησίες, μένοντας σπίτι, με έναν τρόπο…

Επιστολή των Επιμελητηρίων ΑΜΘ στον Υπουργό Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη – Να αντιμετωπιστούν οι αστοχίες που έχουν εντοπιστεί στο πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Οκτωβρίου 2020 0
Τα Επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνεχίζουν επισταμένα την προσπάθεια για την διόρθωση των αστοχιών του Προγράμματος Μη Επιστρεπτέας…

Συνάντηση κτηνοτροφικών συλλόγων ΑΜΘ με τον Υπουργό Αγρατικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μ.Βορίδη

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Νοεμβρίου 2019 0
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΜΘ 4/11/2019 ΤΗΛ. 6972409960 E-mail : dimopouloskavala@gmail.com ΠΡΟΣ: Πίνακας αποδεκτών ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα : «Συνάντηση κτηνοτροφικών συλλόγων ΑΜΘ…