Κουρουμπλής: Έτοιμος ο εκλογικός νόμος – 270 έδρες με απλή αναλογική και 30 μπόνους

Δημοσιεύτηκε στις: at 29 Μαΐου 2016
423 0

«Οι 270 έδρες είναι απλή αναλογική, έτσι όπως προτείνω εγώ. Και οι 30 έδρες είναι ένα μπόνους που μπορεί να το δώσει μόνο η κοινωνία δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, συμπληρώνοντας ότι ο εκλογικός νόμος είναι έτοιμος.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε πρόσφατη δήλωσή του είχε υποστηρίξει ότι αν καθιερωθεί απλή αναλογική «η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ».

«Εγώ δεν αισθάνθηκα κανένα «άδειασμα» ούτε από την κυβερνητική εκπρόσωπο, ούτε από τον Πρόεδρο της Βουλής.

Εγώ κάνω μία επεξεργασία, και επειδή έμαθα να δουλεύω συλλογικά, δεν αισθάνομαι «άδειασμα», διότι αυτό που εγώ έχω επεξεργαστεί, πρέπει να το επεξεργαστεί και η πολιτική γραμματεία, το συλλογικό όργανο του κόμματος, και εκεί θα είναι θέση όλων μας», δήλωσε ο κ.Κουρουμπλής και πρόσθεσε: «Αν το κόμμα, τα κεντρικά του όργανα αποφασίσουν κάτι διαφορετικό, σε αυτό θα πάμε όλοι μαζί».

«Η απλή αναλογική είναι για εμάς σημείο αναφοράς» είχε πει πρόσφατα πρόεδρος της Βουλής  Νίκος Βούτσης σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες και ξεκαθάρισε ότι το αναλογική εκλογικό σύστημα αποτελεί πάγια θέση της Αριστεράς.

Διαφοροποιήθηκε, όμως, από τον υπουργό Εσωτερικών και ως προς το θέμα του χρονισμού της αλλαγής του εκλογικού συστήματος αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν περιλαμβάνεται στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης.

«Δεν καίγεται ο κόσμος αυτή τη στιγμή για τον εκλογικό νόμο» σημείωνε  χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής παραπέμποντας στο μέλλον για το θέμα.

Αποστάσεις είχε κρατήσει και  κυβερνητική εκπρόσωπος λέγοντας προ ημερών ότι ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε τις προσωπικές του απόψεις οι οποίες είναι σεβαστές αλλά δεν είναι το τελικό σχέδιο».

parapolitika.gr

Σχετικά άρθρα

Εξιχνιάστηκε άμεσα διάρρηξη καταστήματος στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Απριλίου 2018 0
Συνελήφθησαν 4 ημεδαποί κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, ψευδή καταμήνυση και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση Εξιχνιάστηκε, ύστερα από…

Μαίρη Κοσμίδου (Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης): “Όλοι μας μπορεί να είμαστε φορείς”

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Οκτωβρίου 2020 0
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες Αγαπητά μας παιδιά Η αναστολή λειτουργίας τμήματος ή σχολικής μονάδας αποφασίζεται μετά από εμφάνιση στο αντίστοιχο…