Κρήτη: «Φούλαρε» και η ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:14
48 0

Υπό μεγάλη πίεση το σύστημα Υγείας στο νησί

«Στο νοσοκομείο υπάρχει μία σχετική πίεση και πρόβλημα με τις κλίνες ΜΕΘ», είπε ο Γιώργος Χαλκιαδάκης, Διοικητής του ΠΑΓΝΗ.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν 42 άτομα που νοσηλεύονται στην κλινική του κοροναϊού και μπορούν να αναπτύξουν άλλες 35 κλίνες.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στις ΜΕΘ, καθώς από τα 16 κρεβάτια τα 15 είναι κατειλημμένα. Επιπλέον, όσοι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι όλοι τους ανεμβολίαστοι, ενώ  νεότερος ασθενής είναι 37 ετών και ο γηραιότερος 87 ετών.

 Αγωνία για τον τουρισμό στο νησί

Σύμφωνα με τον Γιάννη Γιαννακάκη, Αντιδήμαρχο Τουρισμού Χανίων, οι αφίξεις στα Χανιά δεν έχουνε επηρεαστεί από το lockdown. Το μόνο που έχει επηρεαστεί είναι ο τρόπος διασκέδασης, καθώς έχει διαμορφωθεί μία νέα πραγματικότητα για τους τουρίστες λόγω της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας.

Αυτό επηρεάζει και τα νυχτερινά μαγαζιά, τα οποία αδυνατούν να κρατήσουν τους υπαλλήλους τους.

Ο κ. Γιαννακάκης κρίνει ότι πρέπει να αυξηθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών και να υπάρξει αυστηρή τήρηση μέτρων.

«Υπάρχει ένα μούδιασμα στην αγορά», δήλωσε ο Ανδρέας Κλαψινός, Πρόεδρος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ρεθύμνου. «Χθες μπήκαν τα περιοριστικά μέτρα. Ήταν αναμενόμενο».

Οι καφετέριες, τα κλαμπ και η εστίαση επηρεάζονται από τα νέα περιοριστικά μέτρα στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για ένα κλάδο που δέχτηκε μεγάλο πλήγμα λόγω κοροναϊού, καθώς ήταν ο πρώτος κλάδος που έκλεισε όταν ξέσπασε η πανδημία.

ΠΗΓΗ www.parapolitika.gr

Σχετικά άρθρα

Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με αντιπροσωπεία από τον δήμο Plessis-Robinson των Παρισίων

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Αυγούστου 2018 0
Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με αντιπροσωπεία από τον δήμο Plessis-Robinson των Παρισίων Την Τρίτη 21 Αυγούστου 2018 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης,…

Διακομιδή ασθενoύς από την Σαμοθράκη στην Αλεξανδρούπολη , με σκάφος του Λιμενικού

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Ιουνίου 2020 0
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, 75χρονος, από το λιμένα Καμαριώτισσας…