ΔΕΝ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΠΟΛΥΠΛΗΘΗΣ ΔΟΜΗ ΟΙΚ.ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ!!

ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΕΒΡΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ & ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ!!

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ Υπ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΙ ΑΣΥΛΟΥ ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Σε τηλεδιάσκεψη με οικοδεσπότη τον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου Νότης Μηταράκης συμμετείχαν σήμερα (4/1) οι βουλευτές της ΝΔ του Νομού Έβρου, μεταξύ των οποίων κι ο βουλευτής & Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α. Αν. Δημοσχάκης, καθώς επίσης ο Περιφερειάρχης Α Μ- Θ Χρήστος Μέτιος κι ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς.

Αντικείμενο αυτής ήταν η εύλογη ανησυχία που προέκυψε σε συνέχεια της πρόσφατης Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ για την δομή στο Φυλάκιο στον Β/Έβρο.

Στην εισήγησή του ο βουλευτής υπογράμμισε όλους τους λόγους που δεν συνηγορούν στην δημιουργία μιας πολυπληθούς δομής στην περιοχή.

Συγκεκριμένα ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

📌Η μεταναστευτική κρίση που ταλανίζει την Ελλάδα & κυρίως εδώ και πέντε (5) χρόνια έχει πλήξει τα νησιά του Β/Α & Ν/Α Αιγαίου και ιδιαίτερα τον Ν.Έβρου!!

📌Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει επιτελέσει έναν τιτάνιο αγώνα ως προς την αποτροπή, την διαχείριση των ροών αλλά και τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου.

📌Η κρίση στα σύνορα του Έβρου τον Μάρτιο του 2020, οι χειρισμοί και η στήριξη του Πρωθυπουργού δημιούργησαν αίσθημα ασφάλειας κι εμπιστοσύνης στους Εβρίτες.

📌Διαχρονικά η Θράκη κι ο Έβρος ήταν περιοχές για τις οποίες ΔΕΝ προβλέπονταν η ίδρυση δομών ‘φιλοξενίας’ οικ. μεταναστών.

📌Αυτό το είχαν υπογραμμίσει στις δηλώσεις τους πάντα απερίφραστα οι εκπρόσωποι της σημερινής Κυβέρνησης.

📌Ο Έβρος αλλά κι όλη η Θράκη έχουν ιδιαίτερα γεωγραφικά & δημογραφικά χαρακτηριστικά τα οποία επιβάλλουν ειδικούς χειρισμούς και προληπτικά μέτρα.

📌Το έργο των Σ.Α. και της Πολιτικής Άμυνας είτε σε ομαλές συνθήκες είτε σε κατάσταση εθνικού συναγερμού προϋποθέτει ευαίσθητες ισορροπίες στο εσωτερικό της Χώρας.

📌Μια πολυπληθής δομή φιλοξενίας πλησίον των συνόρων δεν συνάδει με τον χαρακτήρα της περιοχής, δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, και δεν προσθέτει πλεονεκτήματα στην διαχείριση του μεταναστευτικού.

📌Το υφιστάμενο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης που λειτουργεί στο Φυλάκιο Έβρου λειτουργεί αποτελεσματικά ως προς της αποστολή του…

📌Η συντήρηση των υποδομών του και των υπηρεσιών του είναι επιθυμητή από όλους, καθώς θα συμβάλλει στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, συνθηκών διαμονής και εργασίας.

📌Ο βιολογικός καθαρισμός ο οποίος προβλέπεται αποτελεί αίτημα και της τοπικής κοινωνίας.

📌Ωστόσο χρειάζονται διευκρινήσεις σχετικά με την πρόσκληση που αναρτήθηκε καθώς δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για μια νέα δομή ή αν αφορά σε αναβάθμιση της υφιστάμενης.

📌Ο βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό να προβεί σε διαβούλευση με τα Υπουργεία Άμυνας, Εσωτερικών & Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη & τις υφιστάμενες Υπηρεσίες, Οργανισμούς & Σχηματισμούς αυτών προκειμένου να συνδυαστεί η εκατέρωθεν εμπειρία και γνώση για τις ενδεδειγμένες κινήσεις.

📌Τέλος στην δευτερολογία του υπογράμμισε ότι είναι απολύτως επιβεβλημένη η σύμπνοια, η συνεννόηση και η συναντίληψη μεταξύ όλων των θεσμικών εκπροσώπων της περιοχής για το καλό του Έβρου & μάλιστα στα δύσκολα…

Προηγούμενο άρθροΚρητική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (Γράφουν οι Χρήστος Κηπουρός και Πασχάλης Χριστοδούλου)
Επόμενο άρθροΠαρότρυνση του Δήμου Κομοτηνής για συμμετοχή στα τεστ κορωνοϊού