Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ

 

Προς

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

Δήμαρχο

Επικεφαλής Παρατάξεων

κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους

 

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι

Δύο χρόνια σαν  δημοτικός σύμβουλος υποστήριξα με πράξεις τη συνεργασία των παρατάξεων για να πάει ο Δήμος μας μπροστά.

Δύο χρόνια σαν Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων, δε δίστασα ούτε στιγμή να εκφράζω τη γνώμη μου. Αντιθέτως εξέφραζα με σθένος τις αντιρρήσεις μου σε αποφάσεις που θεωρούσα ότι εναντιωνόταν στο κοινό καλό των δημοτών.

Επειδή η αλήθεια ενοχλεί και το θάρρος τρομάζει,  όπως όλοι γνωρίζουν, ο Δήμαρχος προσπαθούσε συστηματικά να με απομονώσει από τις δραστηριότητες της τεχνικής υπηρεσίας και από τους υπηρεσιακούς συνεργάτες μου, αγνοώντας ότι οι εργασιακές σχέσεις που είχα αναπτύξει μαζί τους βασιζόταν στην εμπιστοσύνη, την ειλικρίνεια  και την αλληλεγγύη.

Όταν δεν πέτυχε τον στόχο του,  με “καρατόμησε”  πιστεύοντας ότι έτσι θα με φιμώσει  και θα εξαλείψει την δράση μου ως δημοτικός σύμβουλος.

Στη συνέχεια θεώρησε ότι είμαι και εγώ ένα πρόβλημα από το  βουνό των προβλημάτων που δημιούργησε ο ίδιος με την τακτική του.

Προσπαθώντας να εξαγοράσει την πειθαρχία μου και  να με φιμώσει , μου πρότεινε την Προεδρία του Αναπτυξιακού οργανισμού αφού πρώτα δέχτηκε την απόρριψη από άλλους συναδέλφους.

Φυσικά και αρνήθηκα. Αρνήθηκα γιατί η αξιοπρέπεια μου δεν εξαγοράζεται.

Μπορώ ακόμη να κάνω όνειρα και να αγωνίζομαι για αυτούς που με  τίμησαν  με την ψήφο τους και όχι μόνο.

Διάλεξα το δικαίωμα να λέω ΝΑΙ και μπράβο όποτε κρίνω ότι αξίζει, και να λέω ΟΧΙ  σε ότι  προσβάλλει τους δημότες και την νοημοσύνη τους.

Χθες Τετάρτη 29-12-2021 ιδρύθηκε μετά από μεγάλο αγώνα, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός των Δήμων Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου & Σαμοθράκης.

Τον υποδέχτηκα με χαρά γιατί τον στήριξα πιστεύοντας στις σοβαρές αναπτυξιακές προοπτικές που δίνει στο Δήμο μας.

Δύο μόνο μέρες μετά, την 31/12/2021, καλούμαστε στην οικονομική επιτροπή να λάβουμε δύο πρωτοφανείς αποφάσεις για τα χρονικά του Δήμου.

Ο Δήμαρχος ,στη μία απόφαση, εισηγείται να συνάψουμε προγραμματική σύμβαση με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας Αττικής για την τεχνική Υποστήριξη και ωρίμανση του έργου : «Αναβάθμιση και Δικτύωση Πολιτιστικών Υποδομών στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Αλεξανδρούπολης».

Δηλαδή ο Δήμαρχος απαξιώνει τον Αναπτυξιακό Οργανισμό των τριών Δήμων του Έβρου δύο μέρες μετά την γέννηση του. Απαξιώνει επίσης για άλλη μια φορά την τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας και επιλέγει να δώσει τα χρήματα μας σε αναπτυξιακό οργανισμό  της Αττικής.

Στην άλλη περίπτωση ο Δήμαρχος θέλει να δώσει με απευθείας ανάθεση 25.000 ευρώ για την  «Παροχή συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών για την προετοιμασία φακέλου πρότασης για τη στρατηγική Αστική παρέμβαση».

Τους λόγους τους γνωρίζει μόνο ο Δήμαρχος. Σίγουρα θέλουν να τους μάθουν και οι πολίτες.

Με βασανίζουν διάφορα ερωτήματα.

Πως και με ποιες τεχνικές προδιαγραφές θα δώσουμε 25.000 € για ένα μέτρο του οποίου δεν έχει βγει καν πρόσκληση και κανείς δεν γνωρίζει τις απαιτήσεις και τις προϋποθέσεις του;

Πως θα αποφασίσουν οι σύμβουλοι τι θα ψηφίσουν χωρίς να έχουν  εισήγηση για να διαβάσουν;

Γιατί τόση βιασύνη τελευταία μέρα του χρόνου για κάποιες ίσως επικίνδυνες αποφάσεις που η νομιμότητά τους είναι αμφίβολη;

Το δημοτικό συμβούλιο απένταξε από το τεχνικό πρόγραμμα το εν λόγω έργο και αντί αυτού ενέταξε ένα μεγαλύτερο πλήρως αναπτυξιακό για το οποίο η τεχνική υπηρεσία του δήμου έχει ξεκινήσει μελέτες.

Ο Δήμαρχος απαξιώνει και περιφρονεί το δημοτικό συμβούλιο και τους εκπροσώπους των δημοτών, κάνοντας προγραμματική σύμβαση για ένα έργο που έχει απορριφθεί από τους εκπροσώπους των δημοτών.

Τέτοιες πρακτικές δε συνάδουν με τη χρηστή διοίκηση. Προσβάλλουν τους θεσμούς και πλήττουν τη δημοκρατία.

Τα χρήματα του δήμου ανήκουν στους δημότες. Τόσο στους ευκατάστατους όσο και σε αυτούς που αγωνίζονται καθημερινά να προσφέρουν στα παιδιά τους ένα πιάτο φαγητό. Η διαχείρισή τους απαιτεί σύνεση και σοβαρότητα.

Οι ελπίδες μου για λογική και υπεύθυνη αντιμετώπιση των προβλημάτων από τον Δήμαρχο εξαντλήθηκαν.

Δεν διατίθεμαι πλέον με τη συμμετοχή μου στην παράταξη του Δημάρχου να νομιμοποιώ τακτικές και αποφάσεις που είναι επικίνδυνες για το δήμο και εναντιώνονται στο κοινό καλό των συνδημοτών μας.

Για όλα αυτά δηλώνω την αποχώρηση μου από την παράταξη του Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη.

Από την νέα χρονιά θα λειτουργώ ελεύθερα ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος στην υπηρεσία των συνανθρώπων μου.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος

Κυριάκος Αραμπατζής

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Δελησταμάτης: “Προτεραιότητές μας: να κλείσουμε τις πληγές απο τις περσυνές πλημμύρες, αναδασμοί και το φράγμα του Δερείου”
Επόμενο άρθροΜυτιληνός προς Ζαμπούκη: “Αίρουμε την εμπιστοσύνη μας ως παράταξη απέναντι σας και απέναντι στον αναπτυξιακό οργανισμό του Δήμου μας”