Θέμα εκλογής του επόμενου  Προέδρου της Δημοκρατίας από την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, έθεσε ομάδα βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. 

Τις ενστάσεις τους σχετικά με την επανεκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας διατύπωσαν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλετικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, περί των 25 «γαλάζιων» βουλευτών, σε μια μαραθώνια συνεδρίαση διάρκειας 7 ωρών.

Εξ αυτών, σύμφωνα με πλήροφορίες, η πλειονότητα τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του Κώστα Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η ομάδα αυτή των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας τόνισαν τη θέση ότι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να προέρχεται από την παράταξή του κυβερνώνοντος κόμματος.

Σημειώνεται πως δημόσια τη θέση αυτή διατύπωσε την Τρίτη μιλώντας στο ACTION24, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κώστας Κυρανάκης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του Κώστα Καραμανλή ή του Αντώνη Σαμαρά.

Συνολικά ο λόγος δόθηκε σε 37 βουλευτές, ενώ οι 10 από αυτούς έθεσαν θέμα και για τη ρύθμιση που αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, με τον πρωθυπουργό πάντως να εξακολουθεί να υπερασπίζεται την επιλογή του.

Προηγούμενο άρθροΔιακόσια χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Κάσου: Η απουσία του δημόσιου λόγου για τα θεμέλια της Ελληνικής Ελευθερίας (γράφει ο Θεοφάνης Μαλκίδης)
Επόμενο άρθροΟ.Σ.Ε.ΤΥ.Π : «Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει τις συλλήψεις των 6 συνδικαλιστών συνάδελφων μας από το Καζίνο Θράκης»