Κώστας Κατσιμίγας: “Οι εξελίξεις στη Βουλγαρία μας αφορούν άμεσα”

Δημοσιεύτηκε στις: at 15 Νοεμβρίου 2016
422 0

Την εκλογή του φιλορώσου Ρούμεν Ράντεφ στη θέση του Προέδρου της Βουλγαρίας σχολίασε ο τέως εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, κ. Κώστας Κατσιμίγας:

«Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη Βουλγαρία θα μας απασχολήσουν τις επόμενες μέρες.

Στις προεδρικές εκλογές εξελέγη πρόεδρος ο Ρούμεν Ράντεφ, 53 χρόνων, πρώην αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, που υποστηρίχθηκε από το Σοσιαλιστικό κόμμα και είναι φίλα προσκείμενος στη Ρωσία.

Το ποσοστό που έλαβε ο Ράντεφ είναι 58,5 %, έναντι 35% της υποψήφιας του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος GERB Τσέτσκα Τσάτσεβα.

Ο πρωθυπουργός και αρχηγός του GERB Μπόικο Μπορίσωφ υπέβαλε τη παραίτηση του, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η θητεία του είναι στη μέση και κατέχει πλειοψηφία στη Βουλή.

Οι εξελίξεις στη Βουλγαρία μας αφορούν άμεσα και μπορεί να σηματοδοτήσουν σημαντικές εξελίξεις σε σχέση με διάφορα ζητήματα που αφορούν τις δύο χώρες, όπως ο αγωγός Μπουργκάζ – Αλξανδρούπολη, η αναβάθμιση της συνοριακής ζώνης μεταξύ των δύο χωρών σε σχέση με το διεθνές εμπόριο και τις διεθνείς μεταφορές, όπως και τα ζητήματα διαχείρισης των υδάτων των διακρατικών ποταμών Στρυμόνα, Νέστου και Έβρου.

Η εξέλιξη βέβαια δεν σημαίνει και αλλαγή κυβέρνησης.

Ωστόσο σηματοδοτεί μια αλλαγή πλεύσης της γειτονικής και φίλης χώρας που μπορεί να μας επηρεάσει θετικά ή αρνητικά. Από την εμπειρία μας των τελευταίων χρόνων, η παρουσία σοσιαλιστών στη βουλγαρική κυβέρνηση είχε ταυτιστεί με εντυπωσιακή βελτίωση των μεταξύ μας σχέσεων.

Το πάγωμα για παράδειγμα της κατασκευής του αγωγού Μουργκάζ-Αλεξανδρούπολη, έγινε μόλις στην κυβέρνηση ανέβηκε το φιλοαμερικανικό συντηρητικό GERB…  Ίδωμεν όμως!».

Σχετικά άρθρα

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Νέο Διοικητήριο Ο.Λ.Α και υπερσύγχρονο Λιμεναρχείο εντός του τοπικού λιμένα! Το Λιμενικό Σώμα πήρε “προίκα” την ευθύνη… 16.000 χιλιομέτρων αιγιαλού, χωρίς ανάλογα μέσα άσκησης της αποστολής του!”

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Μαρτίου 2019 0
Στα πλαίσια της Ομιλίας του για το σχέδιο νόμου που αφορά στην διαδικασία υποπαραχώρησης των δέκα (10) λιμένων της Χώρας…

Επιστολή του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, προς τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα

Δημοσιεύτηκε από: - 14 Οκτωβρίου 2015 0
Με αφορμή τον αποκλεισμό της Σαμοθράκης από την προκήρυξη επιδοτούμενων γραμμών ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, η οποία είναι δυνατό να εξασφαλίσει τη…

Επίδοση επιστολής του Α.Δημοσχακη στην Γαλλική Πρεσβεία προς τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και με θέμα την Νίκη της Σαμοθράκης

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Δεκεμβρίου 2015 0
Συνάντηση με αξιωματούχους της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα είχε σήμερα το πρωί, 10/12, το πρωί ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος…

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Οι Σιδηροδρομικοί εορτάζουν και τιμούν τον Προστάτη Άγιο τους (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Οκτωβρίου 2019 0
Εορτάστηκε στην Αλεξανδρούπολη και φέτος ο Άγιος Φίλιππος ο διάκονος στο εκκλησάκι που βρίσκεται στο χώρο του Γαλλικού Σιδηροδρομικού Σταθμού…