Κώστας Κατσιμίγας: “Οι εξελίξεις στη Βουλγαρία μας αφορούν άμεσα”

Δημοσιεύτηκε στις: at 15 Νοεμβρίου 2016
293 0

Την εκλογή του φιλορώσου Ρούμεν Ράντεφ στη θέση του Προέδρου της Βουλγαρίας σχολίασε ο τέως εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, κ. Κώστας Κατσιμίγας:

«Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη Βουλγαρία θα μας απασχολήσουν τις επόμενες μέρες.

Στις προεδρικές εκλογές εξελέγη πρόεδρος ο Ρούμεν Ράντεφ, 53 χρόνων, πρώην αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, που υποστηρίχθηκε από το Σοσιαλιστικό κόμμα και είναι φίλα προσκείμενος στη Ρωσία.

Το ποσοστό που έλαβε ο Ράντεφ είναι 58,5 %, έναντι 35% της υποψήφιας του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος GERB Τσέτσκα Τσάτσεβα.

Ο πρωθυπουργός και αρχηγός του GERB Μπόικο Μπορίσωφ υπέβαλε τη παραίτηση του, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η θητεία του είναι στη μέση και κατέχει πλειοψηφία στη Βουλή.

Οι εξελίξεις στη Βουλγαρία μας αφορούν άμεσα και μπορεί να σηματοδοτήσουν σημαντικές εξελίξεις σε σχέση με διάφορα ζητήματα που αφορούν τις δύο χώρες, όπως ο αγωγός Μπουργκάζ – Αλξανδρούπολη, η αναβάθμιση της συνοριακής ζώνης μεταξύ των δύο χωρών σε σχέση με το διεθνές εμπόριο και τις διεθνείς μεταφορές, όπως και τα ζητήματα διαχείρισης των υδάτων των διακρατικών ποταμών Στρυμόνα, Νέστου και Έβρου.

Η εξέλιξη βέβαια δεν σημαίνει και αλλαγή κυβέρνησης.

Ωστόσο σηματοδοτεί μια αλλαγή πλεύσης της γειτονικής και φίλης χώρας που μπορεί να μας επηρεάσει θετικά ή αρνητικά. Από την εμπειρία μας των τελευταίων χρόνων, η παρουσία σοσιαλιστών στη βουλγαρική κυβέρνηση είχε ταυτιστεί με εντυπωσιακή βελτίωση των μεταξύ μας σχέσεων.

Το πάγωμα για παράδειγμα της κατασκευής του αγωγού Μουργκάζ-Αλεξανδρούπολη, έγινε μόλις στην κυβέρνηση ανέβηκε το φιλοαμερικανικό συντηρητικό GERB…  Ίδωμεν όμως!».

Σχετικά άρθρα

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Η ψήφος των Ελλήνων του Εξωτερικού ετέθη στην Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού – Το συνέδριό της το καλοκαίρι του 2019 στον Έβρο!”

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Δεκεμβρίου 2017 0
Με το Προεδρείο της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (Πα.Δ.Ε.Ε.) στο πλαίσιο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς συναντήθηκε την…

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή με τη δημιουργία όλων των αναγκαίων προϋποθέσεων. Τέρμα η κοροϊδία με την εφαρμογή της Δίχρονης «α λα καρτ»

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Δεκεμβρίου 2018 0
Οκτώ μήνες μετά από ανάλογη ερώτηση επανερχόμαστε στο θέμα της Δίχρονης Προσχολικής αγωγής στο Δήμο Αλεξανδρούπολης. Μετά τις εξαγγελίες και…