ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΠΟΛΗΨΗΣ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΖΗΤΑ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Με επιστολή προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού συμβουλίου Χρήστο Παπαθεοδώρου η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία ζήτησε την εισαγωγή στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο θέματος για την επικαιροποίηση προγενέστερων αποφάσεων του ΠΣ με τις οποίες εκφραζόταν η αντίθεση του στο ενδεχόμενο εγκατάστασης και δραστηριοποίησης εταιρειών απόληψης ορυκτού χρυσού σε περιοχές της Θράκης.

Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός της ανακίνησης του θέματος από τον Πρωθυπουργό κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Δ.Ε.Θ., τονίζεται στην επιστολή και μάλιστα όταν ο ίδιος επικαλείται την άποψη της τοπικής κοινωνίας, η οποία στο πρόσφατο παρελθόν έχει εκφραστεί κατ επανάληψη και μαζικά κατά της επένδυσης.

Εκτός όμως από την τοπική κοινωνία, κατά του χρυσού έχει ταχθεί και το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος το οποίο και πραγματοποίησε για το σκοπό αυτό επιστημονική διημερίδα στην οποία συμμετείχε η διεθνής επιστημονική κοινότητα στον τομέα της μεταλλουργίας.

Διαπιστώνεται ότι η κυβέρνηση, αν και γνωρίζει πολύ καλά την άποψη και τη θέση της τοπικής κοινωνίας με πολλούς τρόπους εκπεφρασμένη, επανεισάγει το θέμα ερήμην της κοινωνίας και συζητά απροκάλυπτα με την εταιρεία Eldorado Gold το ενδεχόμενο της «αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης».

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «αδειάζει» και αυτοδιοικητικούς φορείς τους οποίους προεκλογικά στήριξε και οι οποίοι έχουν πάρει θέση κατά της επένδυσης με κατηγορηματικό τρόπο.

Η αναζήτηση από την κυβέρνηση σύμφωνης γνώμης της περιοχής για την επένδυση των εταιρειών χρυσού πρέπει να αποτραπεί και θα αποτραπεί. Αυτό ας γίνει κατανοητό από όσους θάμπωσε ο χρυσός της Eldorado Gold στην Αθήνα και στη Θράκη.

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης για την εκπαιδευτική περίοδο 2019-2020
Επόμενο άρθροΓιάννης Τζίμας: “Για 4.000 ευρώ ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δεν μπορεί να πάρει άδεια…”