«Το έργο κατασκευής της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης είναι ένα μεγάλο έργο το οποίο έχει κεφαλαιώδη σημασία για την λειτουργία του λιμένα την διασύνδεση του με την Εγνατία οδό χωρίς να παρακωλύει καθόλου την ομαλή λειτουργία της πόλης,» δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Διευθύνων Συμβουλος του ΟΛΑ κ. Κώστας Χατζηκωνστνατίνου με αφορμή την υπογραφή σύμβασης από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. 

Το έργο είναι προϋπολογισμού 36 εκ ευρώ με ΦΠΑ και χρηματοδοτείται από το σχετικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ (2014-2020).

«Πρόκειται για ένα κλειστό αυτοκινητόδρομο 3,6 χλμ με δυο λωρίδες ανακατεύθυνση, με δρόμους τοπικής κυκλοφορίας δεξιά και αριστερά, με ισόπεδες και ανισόπεδες διαβάσεις .Είναι ένα σύγχρονο έργο όπως αρμόζει να έχει μια σύγχρονη πόλη η οποία θέλει να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στα οικονομικά διδόμενα των Βαλκανίων και όχι μόνο,» είπε ο κ. Χατζηκωνσταντίνου και τόνισε πως το συγκεκριμένο έργο θα δώσει πρόσθετη ανάπτυξη στην περιοχή.

«Για το λιμάνι είναι ένα πάρα πολύ σπουδαίο έργο, δίνει άμεση πρόσβαση με την Εγνατία Οδό, μας βάζει στον χάρτη των συνδυασμένων μεταφορών με ένα πρόσθετο πλεονέκτημα,» διευκρίνησε ο κ. Χατζηκωνσταντίνου ,ενώ υποστήριξε πως «ένα λιμάνι όσο καλό και να είναι, όσες σοβαρές υποδομές και να έχει ,εάν δεν έχει διασύνδεση με τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς, (σιδηρόδρομο, αυτοκινητόδρομο, αεροδρόμιο,) δεν μπορείς να το αξιοποιήσεις, άρα η κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού έρχεται και «κουμπώνει» μέσα στις υπόλοιπες υποδομές και βάζει την Αλεξανδρούπολη στον χάρτη των συνδυασμένων μεταφορών.»

Μετά τις γιορτές αναμένεται να εγκατασταθεί ο εργολάβος, ενώ ο χρόνος περάτωσης του εργου είναι 24 μήνες.

ΠΗΓΗ www.ertnews.gr

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: 21.657 νέα κρούσματα πανελλαδικά – 155 στον Έβρο
Επόμενο άρθροΟ ΥΕΘΑ Νικόλαος Παναγιωτόπουλος αντάλλαξε ευχές με όσους υπηρετούν στο Φυλάκιο Γεμιστής