Με λαμπρότητα τελέσθηκε η Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Αετοχωρίου

492 0
Την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 η Εκκλησία μας εόρτασε την εις ουρανούς μετάσταση του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου και πανηγύρισε η ομώνυμη Ιερά Μονή στο Αετοχώρι.
Το βράδυ της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου από τις 7.00′ εως τη 1.00′ μετά τα μεσάνυχτα τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία στην μνήμη του Αγίου με τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, τον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.
Στην Αγρυπνία συμμετείχε και ο πανοσ. Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους αρχιμ. Εφραίμ, ενώ τον δεξιό Χορό απάρτισαν οι Βατοπεδινοί μοναχοί και τον αριστερό οι ιεροψάλτες της Μητροπόλεώς μας. Πολύς κόσμος παρακολούθησε την Αγρυπνία παρά τις αρκετές ώρες που διήρκεσε.
Το πρωί της Δευτέρας τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Σχετικά άρθρα

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν χορηγεί τα χρωστούμενα των Αιολικών Πάρκων 2014-2018 στους τοπικούς Δήμους και στους δικαιούχουςτων Οικισμών αυτών!”

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Φεβρουαρίου 2019 0
Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής Κοινοβουλευτική Αναφορά, παραθέτοντας το συνημμένο…

Ισχυρές δυνάμεις της Frontex στον Έβρο

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Μαρτίου 2020 0
Oι ελληνικές Ένοπλες και αστυνομικές δυνάμεις στον Έβρο ενισχύθηκαν τα τελευταία 24ωρα και με δυνάμεις της Frontex προκειμένου να αποτρέψουν…