Αίτημα συζήτησης εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση της 28ης /11/22

Για τη στέγαση του Καλλιτεχνικού σχολείου.

Με ξαφνική πρόσκληση έκτακτου ΔΣ στις 14 Νοεμβρίου ελήφθη απόφαση με δια περιφοράς ψηφοφορία για την στέγαση του Καλλιτεχνικού Σχολείου. Η διαδικασία που επέλεξε η δημοτική αρχή στέρησε τους δημοτικούς συμβούλους από τη δυνατότητα να πληροφορηθούν σοβαρές πλευρές του ζητήματος, δεν έδωσε την δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα ώστε εμπεριστατωμένα να τοποθετηθούν. Κυρίως δεν γνώριζαν ότι πρόκειται για στέγαση σε χώρους που χρησιμοποιούνται από το 3ο γυμνάσιο (αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια). Στις εισηγήσεις του θέματος περιλαμβάνονταν η περσινή απόφαση της Επιτροπής Παιδείας που ομόφωνα γνωμοδότησε για την ίδρυση του σχολείου θέτοντας ως όρο την στέγαση του νέου σχολείου σε δικό του σύγχρονο κτήριο ώστε να μην δημιουργεί πρόβλημα σε άλλο της Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ακόμη να εξασφαλιστούν όλες οι ειδικές υποδομές που χρειάζεται ένα τέτοιο σχολείο. Η πρόταση να συστεγαστεί το καλλιτεχνικό σε αίθουσες του 3ου Γυμνασίου δεν αποτέλεσε θέμα συνεδρίασης της Επιτροπής Παιδείας τα μέλη της οποίας αιφνιδιάστηκαν όπως και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επειδή πιστεύουμε πως ακριβώς στον αιφνιδιασμό αποσκοπούσε και η δια περιφοράς ψηφοφορία και κυρίως επειδή έχουν προκληθεί σοβαρές ενστάσεις από εκπαιδευτικούς και γονείς ζητούμε να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης με την παρουσία του συλλόγου εκπαιδευτικών και γονέων του 3ου γυμνασίου.

Αλεξανδρούπολη 24/11/22

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Δευτεραίος Σάββας

Δραμανίδου Νίκη

Βλισίδης Γεράσιμος

Βαρσαμάκης Χρήστος

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση Συλλόγου Γυναικών Αλεξανδρούπολης για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών
Επόμενο άρθροΑνοικτή εκδήλωση με τίτλο: «Η Αλεξανδρούπολη στον 21ο αιώνα»