Η απαράδεκτη εισήγηση της διορισμένης διοίκησης του ΔΙΠΑΕ που λειτουργεί σαν “λαγός” στις επιδιώξεις της κυβέρνησης, για να ανοίξει ο κύκλος των συγχωνεύσεων και καταργήσεων Τμημάτων και Σχολών, με τον πυρήνα και τις στοχεύσεις αυτής της πολιτικής συμφωνούν όλες οι Περιφερειακές παρατάξεις εκτός από τη “Λαϊκή Συσπείρωση”. Γι’ αυτό το 2019 αυτές οι παρατάξεις πανηγύριζαν για τη μετατροπή του ΤΕΙ σε Πανεπιστήμιο

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” βρίσκεται στο πλευρό των φοιτητών του Τμήματος Φυσικής που διεκδικούν να μην κλείσει το Τμήμα τους καθώς και να μην μεταφερθεί η Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου στην Αλεξανδρούπολη.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” πρότεινε στο Π.Σ. 13/4/22 να εκδοθεί το παρακάτω ψήφισμα:

«Θα πρέπει να εξασφαλιστεί με κάθε τρόπο ακόμα και με τη μεταφορά ολόκληρο του τμήματος Φυσικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και να μην μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη από το Διδυμότειχο η Νοσηλευτική σχολή.

Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα με στόχο:

Την  επαρκή χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, να εξασφαλιστεί σύγχρονος και αναγκαίος εξοπλισμός των εργαστηρίων, να λυθούν τα χρονίζοντα προβλήματα στη Φοιτητική Εστία, να καλύπτονται οι ανάγκες των φοιτητών, δωρεάν σίτιση, στέγαση, μεταφορά για όλους αλλά και να κατοχυρωθούν ολοκληρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα στους απόφοιτους, αποκλειστικά με τη λήψη του πτυχίου.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΘΟΔΩΡΟ

Προηγούμενο άρθροΣωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης: “Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές και τις αργίες”
Επόμενο άρθροΠρωθυπουργός Βουλγαρίας: Φθηνή ενέργεια από πυρηνικά της Βουλγαρίας στην Ελλάδα – Οδική διασύνδεση Αλεξανδρούπολη-Κωνστάντζα