«Αφωνία ΝΑΤΟικής υποταγής». Τη φράση αυτή χρησιμοποιεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλεξανδρούπολης για να χαρακτηρίσει τη στάση της δημοτικής αρχής της πόλης και της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο, απέναντι στο ψήφισμα που έφερε η «Λαϊκή Συσπείρωση» και με το οποίο καλούσε το Συμβούλιο να πάρει θέση ενάντια στη ΝΑΤΟική άσκηση «Defender Europe 2021».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσε αίτημα για συζήτηση προ ημερησίας διάταξης και ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Δευτέρας 8 Μάρτη, το οποίο τελικά ελάχιστα συζητήθηκε και δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία.

Μετά την τοποθέτηση του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το λόγο πήραν ο πρώην δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Β. Λαμπάκης, και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων της διοίκησής του. «Οπως φάνηκε, ανέλαβαν να μιλήσουν εξ ονόματος όλων προκειμένου να βγάλουν από τη δύσκολη θέση, να “ξεπλύνουν” τη δημοτική αρχή για τη στάση της, που συναινεί και δεν έχει τοποθετηθεί ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο», σχολιάζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε ανακοίνωσή της. «Ποτέ μας άλλωστε δεν πιστέψαμε πως είναι τυχαίοι οι εναγκαλισμοί του πρώην και του νυν δημάρχου με τον Αμερικανό πρέσβη».

Μάλιστα, σε μία από τις τοποθετήσεις ακούστηκε ότι η παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στη περιοχή είναι αυτή που δεν επιτρέπει στους «Μουσταφάδες» να πετούν πάνω από την Αλεξανδρούπολη! «Οι δύο ομιλητές θεωρούν πως οι ΝΑΤΟικοί αποτελούν ομπρέλα ασφαλείας για να μπορούν να μένουν στην περιοχή που επιβουλεύονται όλοι και για να μην πετάνε “Μουσταφάδες” πάνω από τα κεφάλια μας. Ας σημειωθεί πως πετάνε ως πιλότοι στα ΝΑΤΟικά αεροπλάνα», επισημαίνει χαρακτηριστικά η «Λαϊκή Συσπείρωση».

«Εχει καταρρεύσει προ πολλού η “μακάρια αυταπάτη” και παράλληλα υποταγή της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου ότι οι “σύμμαχοι” ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ θα ανακόψουν την επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης. Το αντίθετο! Την ενθαρρύνουν τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη όλα τα παζάρια για συνεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου στο Αιγαίο και στην Ανατ. Μεσόγειο υπό την εποπτεία τους. Η “ομπρέλα” τους δεν προστατεύει τον ελληνικό λαό αλλά συμφέροντα των οικονομικών ομίλων, που ο ανταγωνισμός τους γεννάει πόλεμο, προσφυγιά, μετανάστευση, καταλήστευση των λαών. Ενισχύουν την πίεση και στην καθημερινότητα της περιοχής μας με την όξυνση του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού και τη διαχείρισή του μέσω της Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας», συνεχίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και δηλώνει: «Δεν θέλουμε η χώρα μας και η περιοχή μας να γίνει ξέφραγο αμπέλι των φονιάδων, γιατί δεν θέλουμε να γίνουμε στόχος των αντιπάλων τους, γιατί δεν θέλουμε η χώρα μας να γίνει πυριτιδαποθήκη στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης, για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων, γιατί δεν έχουμε κανένα όφελος από τους ανταγωνισμούς τους, αντιθέτως θέλουμε οι λαοί να ζούμε ειρηνικά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι καμία άλλη παράταξη ή άλλος σύμβουλος δεν τοποθετήθηκε. Ανάμεσα σε αυτούς που διατήρησαν στάση «αφωνίας» ήταν και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός για το οποίο η «Λαϊκή Συσπείρωση» σχολιάζει: «Πώς θα μπορούσε άλλωστε, αφού ως κυβέρνηση προετοίμασε την αμερικανοΝΑΤΟική Συμφωνία για τις βάσεις;».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σταμάτησε την όποια συζήτηση, διακόπτοντας τη δεύτερη τοποθέτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κλείνοντας το μικρόφωνο και προσπερνώντας το θέμα χωρίς να γίνει ψηφοφορία για το σχετικό ψήφισμα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλεξανδρούπολης καλεί το λαό της περιοχής να μην πιστέψει στον εφησυχασμό που καλλιεργεί η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και να επαγρυπνεί, «γιατί η μετατροπή της πόλης και του νομού σε δολοφονικό ορμητήριο μόνο δεινά προμηνύει».

Προηγούμενο άρθροΛένα Σαμαρά – Μαυραγάνη: “Κάλεσμα στους φίλους και στις φίλες για προσφορά στους σεισμοπαθείς απο το Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης”
Επόμενο άρθροΓριζάνο Φαρκαδόνας: Σκύλος φύλακας – άγγελος λίγο πριν από τον σεισμό