Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλεξανδρούπολης: Nα παραμείνουν οι παράκτιοι αλιείς στο χώρο του λιμανιού

Δημοσιεύτηκε στις: at 1:58 μμ
562 0

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησε την Παρασκευή 1 Σεπ. η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ για την παραχώρηση για χρήση – εκμετάλλευση λιμενικών εγκαταστάσεων και υπηρεσιών του λιμένα Αλεξανδρούπολης, ο ΟΛΑ προχωράει στην «εκκαθάριση» του χώρου του λιμανιού από δραστηριότητες όπως αυτή της πώλησης των ψαριών από παράκτιους αλιείς οι οποίοι βγάζουν το μεροκάματό τους εδώ και χρόνια πουλώντας τα ψάρια τους στον χώρο της εισόδου του λιμανιού.

Λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του πρέσβη της Κίνας στην Αλεξανδρούπολη και τις δηλώσεις του προέδρου του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης ΑΕ (ΟΛΑ) για την έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών για την παραχώρηση για χρήση – εκμετάλλευση λιμενικών εγκαταστάσεων και υπηρεσιών του λιμένα Αλεξανδρούπολης, ο ΟΛΑ προχωράει στην «εκκαθάριση» του χώρου του λιμανιού από δραστηριότητες όπως αυτή της πώλησης των ψαριών από παράκτιους αλιείς οι οποίοι βγάζουν το μεροκάματό τους εδώ και χρόνια πουλώντας τα ψάρια τους στον χώρο της εισόδου του λιμανιού.

Η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί κατά γράμμα την ευρωενωσιακή πολιτική και στο ζήτημα των λιμανιών, πολιτική που υπαγορεύεται και εξυπηρετεί τα κέρδη των μονοπωλίων της ενέργειας, των μεταφορών κλπ και υπηρέτησαν πιστά όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις κα συγκυβερνήσεις.

Στόχος του είναι το λιμάνι και όλη η περιοχή να γίνουν διεθνής κόμβος μεταφοράς ενέργειας και διαμετακομιστικού εμπορίου. Δηλ. χώρος δράσης των μονοπωλίων που στον μεταξύ τους ανταγωνισμό μοιράζουν αγορές, δρόμους, δίκτυα, σφαίρες επιρροής. Ο μόνος που δεν θα ωφεληθεί είναι ο λαός ο οποίος διαρκώς πληρώνει την καπιταλιστική κρίση με βαριά φορολογία, μειώσεις μισθών, ανεργία, κατεδάφιση δικαιωμάτων.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εδώ και χρόνια έχει αναδείξει αυτόν τον κίνδυνο, ότι από την εφαρμοζόμενη πολιτική σε κεντρικό αλλά και τοπικό επίπεδο ο λαός της πόλης μας σιγά – σιγά θα αποκλείεται από την ελεύθερη πρόσβαση και δραστηριότητά του στο λιμάνι. Αυτό ξεκίνησε από τη μεταφορά της «ΛΑΙΚΗΣ», την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΊΗΣΗ του χώρου ελεύθερης στάθμευσης κάτω από το Φάρο κλπ.

Η «δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη για όλους» είναι ιδεολόγημα αυταπάτης και υποταγής , γιατί απλά απ’ αυτή την ανάπτυξη κερδίζει μόνο το κεφάλαιο ελληνικό και ξένο. Άλλωστε απαίτησή τους είναι η επίθεση στα εργασιακά, συνδικαλιστικά, ασφαλιστικά δικαιώματα.

Είναι ώρα ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, να μην παραμένει θεατής στο ξεπούλημα του μόχθου του, της περιουσίας, της ζωής του. Να οργανώσει έγκαιρα και ενιαία τον αγώνα του, όχι καθένας χωριστά όταν το πρόβλημα έρχεται στην «πόρτα» του

Σε παράσταση διαμαρτυρἰας

Σχετικά άρθρα

Pyatt: Μετά τον TAP, προτεραιότητά μας ο IGB – Ισχυρό ενδιαφέρον για FSRU Αλεξανδρούπολης, θα έρθει αμερικανικό αέριο

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Δεκεμβρίου 2017 0
“Ο μόνος τρόπος για να πειστούν οι επενδυτές ότι αυτή η κυβέρνηση δεσμεύεται πραγματικά να καταργήσει κάποια από τα γραφειοκρατικά…

Ανακοινώθηκαν οι 25 πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “ΕΝΟΤΗΤΑ για μια ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ στο Δήμο Αλεξανδρούπολης”

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Ιανουαρίου 2019 0
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη , «Ενότητα για μια Νέα Πορεία στο Δήμο Αλεξανδρούπολης», με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη…

Επίσκεψη του υφυπουργού Υποδομών–Μεταφορών κ. Παναγιώτη Σγουρίδη και του γενικού γραμματέα Υποδομών κ. Γεώργιου Δεδέ στον Ο.Λ.Α.

Δημοσιεύτηκε από: - 15 Οκτωβρίου 2015 0
Τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης επισκέφτηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης, ο υφυπουργός Υποδομών – Μεταφορών κ. Παναγιώτης Σγουρίδης και ο γενικός…